Ertem sosyal medyadan topa tuttu

Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı teşkilatlarını eleştiri yağmuruna tuttu. Ertem AK Parti'nin 24 Hazira

Çerkezköy 26.06.2018 17:58:00 0
Ertem sosyal medyadan topa tuttu

Milletvekili adayı Abdullah Öğe ve ilçe teşkilatlarının ilçede yayın yapan gazete aracılığıyla milleti kandırarak algı yönetmeye çalıştığını ifade eden Ertem; “ Aşağıdaki haber küpürleri Çerkezköy'de ki yerel gazeteden. AK Parti Tekirdağ teşkilatlarının başarısından ve özellikle Çerkezköy ile Kapaklı'da silip süpürdüğünden bahsediyor. Bazı isimlerin sayesinde bu başarının geldiğini yazıyor. Görüldüğü gibi AK Parti'nin en düşük oy aldığı ve tek başına iktidarı kaybettiği 7 Haziran seçimlerinin biraz üzerinde oy alınmış ve bu durum teşkilatlarının başarısı olarak yazılmıştır. En düşük oyun alındığı 2018 seçimlerini başarı diye yazmak hangi akıl ürünüdür, Reis’in aldığı yüzde 50’nin üzerindeki oyu Ak Partinin oyu gibi lanse etmek hangi aklın ürünüdür” dedi.

 

 

GRAFİKLERLE AÇIKLADI

 


AK Partinin  Çerkezköy ve Kapaklı geçmiş seçimlerdeki oy oranlarının grafiklerini de paylaşan Ertem, milletvekili adayı Abdullah Öğe’nin birilerine yalakalık yapmak için başarısızlığını başarıymış gibi kendi gazetesi aracılığıyla lanse etmeye çalıştığını iddia etti.Ertem " AK Parti 2011'de 45,5, 7 Haziran 2015'de 39.7, 1 Kasım'da 48,3 oy alırken, 2018 seçimlerinde 38.9 oy almıştır. Kapaklı ise 7 Haziran 2015'te yüzde 40, 1 Kasım'da yüzde 49,4, 2018'de ise 42.9 oy almıştır" diye konuştu.

 

 

KILIÇDAROĞLU'NA BENZETTİ

 

 

Teşkilatların bu tavrını Cumhuriyet Halk Partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na benzeten Ertem " Bu tip bahaneleri seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nun bahaneleri arasında duyardık ve çok gülerdik. Ancak kendi teşkilatımın bahanesi haline gelirse ağlamak gerekir. Ayrıca milleti saf yerine koymak da nedir? Sizin bu şark kurnazlığınızı fark etmeyecek mi sanırsınız?” diye konuştu.

 

 

“TEŞKİLATSIZ GİRSEK DAHA ÇOK OY ALIRDIK”

 


Seçmenin AK Partiye  sarı kart da gösterdiğini iddia eden Ertem; “Daha dün yazdım; bu milletin adaylar ve teşkilatlar nedeniyle seçimde sarı kart gösterdiğini. Bir gün geçmedi ispat ettiler. Buradan ilan ediyorum, eğer teşkilatsız seçime girseydik daha fazla oy alırdık” açıklamasında bulundu.

 

 

"BU AHLAKSIZLIKTIR"

 

 

Ertem " Basiret ve ferasetini her seçim ispat etmiş bu millet bu tür numaraları yemez yüzde 38'i yüzde 50'nin üzerinde göstermek ve milleti kandırmak için yazmak bu basitiyle ahlaksızlıktır. Ha bir de bazı isimlere yağdanlık yapmak da ne ki? Bu arada yerel gazete yazdı neden teşkilatlara vuruyorsun denebilir ? Çerkezköy'ü bilen herkes ne olduğunu bilir. Gazetecilerle hiç bir problemim olmaz, mesele yazdıran zihniyet.  Şimdi Reis'in gördüğünü, bu milletin gördüğünü çıkıp kabullenmek ve "evet başkanlıkta kazandık, ama parlamentoda başarısız olduk, bunun nedenlerini irdelememiz ve milletimizle tekrar buluşmamız gerekir" demesi gerekmez mi?'  diye konuştu.

 

 

"SON DERECE RAHATSIZIM"

 

 

Kendisine telefonla ulaştığımız Ali Ertem, söylediklerinin arkasında olduğunu kaydederek " Ben bu davanın neferi olarak bu durumdan gerçekten rahatsızım. Cumhurbaşkanımız tekrar halkın teveccühünü alarak seçilmesinden de gurur duyuyorum.  Bazı teşkilat üyelerinin yüzde 39.5'i başarı olarak göstermesinden çok rahatsız oldum. İçim yanıyor. Çerkezköy'de aday çıkan kişinin seçimleri de lanse etmeleri de son derece yanlıştır" dedi.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10