Çiftçiler yeni ürünler hakkında bilgilendirildi

Tekirdağ İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Araştırma – Yayım - Çiftçi bağının güçlendirilmesi kapsamında, buğday ve arpa çeşitlerinin tanıtılmasÄ?

Tekirdağ 27.06.2018 16:02:00 0
Çiftçiler yeni ürünler hakkında bilgilendirildi

Hayrabolu İlçe Müdürü Recep Demirbağ'ın açılış konuşmasının ardından, konuşan Tekirdağ İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca; ‘’Kurulan bu buğday ve arpa çeşit demonstrasyonuyla hububat tarımı yapan üreticilerimize sertifikalı, yüksek verimli ve kaliteli, hastalıklara dayanıklı yeni çeşitlerin tanıtılması amaçlandı. Böylece, bölgeye uyum sağlayan yeni buğday ve arpa çeşitlerinin ekiminin yaygınlaştırılması ile birim alandan alınan verim ve ürün kalitesinde önemli artışlar bekleniyor. Demonstrasyonda; Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde geliştirilerek tescil edilen Köprü, Saban ve Yüksel buğday çeşitleri ile Hasat, Harman ve Hazar arpa çeşitleri çiftçi şartlarında demostre edildi. Her bir çeşit 1'er dekarlık alanlarda ekildi’’ dedi. 

 

KISA BİLGİLER VERİLDİ

 

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü araştırma görevlisi Dr. Sami Süzer’in, Tekirdağ ve Hayrabolu'da tarım uygulamaları, tarım politikaları ve tarımsal desteklemeler konularında birer konuşma yapmasının ardından Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü araştırma görevlisi Dr. Sami Süzer demonstrasyonda kullanılan buğday ve arpa çeşitlerinin özellikleri hakkında bilgilendirme yaptı. Son olarak demonstratör çiftçi Önder Korkmaz, demonstasyondaki uygulamaları hakkında kısa bilgi verdi. Tarla gününe İl Müdürlüğümüzden İl Müdürü Sayın Zekeriya Sarıkoca, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tekgöz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Numan Tüzüner,  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden teknik elemanlar, Hayrabolu ve diğer İlçe Müdürlüklerinden İlçe Müdürleri ve teknik elemanları, Hayrabolu İlçesinden Belediye Başkan Yardımcısı, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Tarım Kredi Kooperatifi ve diğer çiftçi örgütleri temsilcileri ile çiftçiler katıldı. 

 

 

Haber: Sevim BOZKURT

 

 

 

 

 

       


0282 726 91 91
0282 747 65 10