Çerkezköy'de 40 bin 636 TL gelir elde edildi

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül düzenlediği basın toplantısında ramazan ayında şube olarak filtre ve zekat zarfıyla Çerkezköy'de Çerkezköy'de 40 bin

Çerkezköy 28.06.2018 16:00:00 0
Çerkezköy

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül,  filtre ve zekat faaliyet çalışmalarının sonlandırıldığını ifade ederek Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’ne vatandaşların yapmış olduğu katkıları şeffaf bir şekilde paylaşmak için basın toplantısı düzenlediğini ifade etti. 

 

YÜZDE 40’LIK BİR ARTIŞ OLDU

 

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak yaklaşık 35 günlük bir çalışma programı sergilediklerini kaydeden Zümbül Bu yıl ramazan ayında muhtarlara ve okullara dağıttıkları THK Fitre ve Zekat zarflarıyla THK Çerkezköy Şubesi olarak  bir önceki yıla göre yüzde 40’lık bir artış sağladıklarını kaydederek “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Türk Hava Kurumu’nun filtre ve zekat zarflarını Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Muhtarlıklarımız ile bu iki ilçemizi okullarına dağıtımını yaptık.

Bu yıl 2018 Fitre ve Zekat zarflarından yüzde 40’lık bir artış ile Çerkezköy’de 40 bin 636 TL gelir elde ederken Kapaklı’da 27 bin 132 TL gelir elde ettik. Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak çalışmalarımızı Çerkezköy ve Kapaklı  İlçe Kaymakamlılıklarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, muhtarlıklarımız, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımız ve Türk Hava Kurumu’na şahsi müracaat eden vatandaşlarımız ile yaptık. Çalışmalarımızda Çerkezköy ve Kapaklı Kaymakamlıklarımızdan, ilçe milli eğitim müdürlüklerimizden büyük destek gördük.   Bizlere bu çalışmalarımızda destek veren Çerkezköy ve Kapaklı kaymakamlarımıza, bu iki ilçe Milli Eğitim müdürlerimize, bu iki ilçe muhtarlıklarımız ile öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize kurumumuz ve şube yönetimimiz adına çok teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZ BU KONUDA ÇOK DUYARLI

 

Zümbül özellikle anne babasından aldıkları üç beş kuruş harçlıkla yardım etmek isteyen öğrencilere teşekkür ederek; ‘’Öğrencilerimiz bu konuda çok duyarlı. Onlarda güzel yorumlar ve mektuplar alıyoruz. Nisanur Altıntaş adlı öğrencimizin bize mektup yazarak ‘sizler sayesinde uçuyor, seyahat ediyoruz. Siz olmasaydınız biz uzun yolları 2-3 gün yolculuk ederdik. Ama seninle 6-10 saat ile ulaşabiliriz. Mesela ben Van’a 2 saatte seninle gidiyorum. Bazen araba ile gittiğimde 6 saat sürüyor. Sen bizim hayatımızı kolaylaştırıyorsun. Biz senin yanındayız. Türk hava Kurumu’nu çok seviyoruz. Uçma deyince aklımıza Türk Hava Kurumu geliyor. Bu yaptıklarından dolayı sana çok teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullanması bizleri son derece mutlu etti’’ dedi. 

 

BU TÜR FAALİYETLERİ YAPMAKTAN SON DERECE MUTLUYUZ

 

Türk Hava Kurumu’nun sadece para toplayan bir kurum olmadığını gelir dışında da farklı faaliyetlerinin olduğunu her zaman dile getirdiklerini ifade eden Zümbül; ‘’ Ramazan Bayramı’nın ardından ücretsiz paraşüt ve planör kurslarına başvuruda bulunuldu. Bunların 12’si radyo kontrollü model uçak kursuna, 8’i rehber öğretmen kursuna, 2’si de paraşüt kursu için başvuruda bulundu. Bu tür faaliyetlerimiz yıl boyunca devam etmektedir. Bu tür çalışmalar ile kursa gönderdiğimiz öğretmenler ve öğrenciler vasıtasıyla Türk Hava Kurumu faaliyetleri ile ilgili verile bilgiler, havacılığın ve Türk Hava Kurumu’nun önemi diğer öğrencilere aşılanmaktadır. Biz Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak bu tür faaliyetleri yapmaktan son derece mutluyuz’’ dedi. 

 

10 TEMMUZ’DA İHALESİ YAPILACAK

 

Kurban Bayramı’nda da faaliyetlerinin devam edeceğini ifade eden Zümbül: 10 Temmuz’da kurban derisi ihalesi var. Edirne’de yapılacak. Ben de Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak komisyonda yer alacağım. Deri satışlarında yüksek fiyat olursa iyi olur dedi. 

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10