TESKİ'den açıklama geldi

Yağış sonrası Tekirdağ Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada önceki akşam özellikle Süleymanpaşa'da etkili olan sağanak yağı

Süleymanpaşa 28.06.2018 16:08:00 0
TESKİ

Beklenen yağış sebebiyle herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi için; TESKİ ekiplerinin ilçenin kritik noktalarında gerekli önlemlerin alındığını ifade edilen açıklamada; ‘’Alınan önlemler sayesinde meydana gelebilecek sorunlar önlenmiş ya da ivedilikle çözülmüştür. Hava tahmin raporları çerçevesinde yağıştan önceki günlerde il genelinde yağmur suyu toplayıcı ızgaraları ile yağmur suyu kanalları temizlenmiş ve eksik görülen bölgelerde yağmur suyu hatlarına müdahale edilerek bakım onarım çalışmaları yapılmıştır’’ denildi. 

 

TIKANAN MAZGALLAR KISA SÜREDE AÇILMIŞTIR

 

Ekiplerin Alo 185 Çağrı Merkezi ve diğer iletişim kanalları üzerinden gelen taleplere anında müdahale edildiği kaydedilen açıklamada ‘’Yağış sırasında üstyapısı olmayan bazı sokaklarda yağmur suyuyla birlikte yüzeydeki kum, çakıl vb. maddeler belli noktalarda birikmiştir. Ayrıca yağış yoğunluğu nedeniyle cadde ve sokaklarda biriken çöpler ve kırılan ağaç dalları bazı yağmur suyu mazgallarının su almasını engellemiştir. Bu birikmeler Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından ortaklaşa olarak bertaraf edilmiş, tıkanan mazgallar kısa sürede açılmıştır. Yağış esnasında bazı evlerin çatılarının uçtuğu, bazı ilan tabelalarının yerle bir olduğu görülmüştür. Bu durum yaşanan afetin büyüklüğünü göstermektedir’’ denildi. 

 

UZUN SÜRELİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANDI

 

Gök gürültülü sağanak şeklinde yağan yağmurdan içme suyu tesislerinin de olumsuz etkilendiği kaydedilen açıklamada ‘’Uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı ve bu sebepten bazı bölgelere su verilemedi. Buna ilişkin çalışmalar ivedilikle yapılmış ve sabah saatlerinde tüm şebekeye su verilmeye başlanmıştır’’ denildi.  

 

6-7 EVDE SU BASKINI YAŞANMIŞTIR

 

Yağış sonrası mahallinde inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir ALBAYRAK; "Yarım saat içerisinde m²'ye düşen 50 ile 75 kg arasında yağan yağmur oranına rağmen tüm İlçelerimizde, çok fazla olumsuz duruma rastlanmamıştır. Süleymanpaşa ilçemizin Aydoğdu Mahallesi Dere sokakta dere yatağı civarında bulunan 6-7 evde su baskını yaşanmıştır. TESKİ ekiplerimiz bu durumlara anında müdahale etti. Zarar gören ailelere Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yardım yapılacaktır. Ekiplerimiz görevlerini koordineli bir biçimde 24 saat boyunca sürdürmektedir"dedi.

 

HAFTA BOYUNCA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

 

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak BAŞA da yaptığı açıklamada; "Kısa bir süre içinde çok şiddetli bir yağış aldık. Yağış ve fırtına afet derecesindeydi ve vatandaşlarımıza korkulu anlar yaşattı. Ama önceden hazırlıklı olarak sahada bekleyen ekiplerimiz tüm sorunlara anında müdahale etti. Hayatın olumsuz etkilenmemesi için her türlü gayreti gösterdiler. Sahada görünen durum, son 3-4 yıldır Süleymanpaşa ilçesine yapılan altyapı yatırımlarının önemini ortaya koymuştur. Yağmur suyu kanalları tam kapasite ile çalıştı ve işlevini yerine getirdi. Caddelerde biriken su çok kısa sürede kendiliğinden yağmur suyu kanalları ile tahliye oldu. Yağışın aniden bastırmasından dolayı belli yerlerde oluşan göllenmelerden başka ciddi bir sorun yaşanmadı. Bu arada sorunlu olan bazı bölgeler yağış anında tespit edildi. Bu yerlere de en kısa süre içinde yağmur suyu hattı çalışması yapılacaktır. Eğer bu altyapı çalışmaları olmasaydı birçok yerden can ve mal kaybı haberi alabilirdik. Neyse ki böyle bir durum oluşmadı. Ancak tehlike henüz geçmiş değil, hafta boyunca yağışlar devam edecek, vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını rica ederiz."dedi.

 

 

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10