Yerli uçakların jantı Çerkezköy'de üretilecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Technocast firması ile ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş arasında uçak jantı yapımı konusunda dün iş birliği protokolü imzalandÄ?

Çerkezköy 28.06.2018 17:43:00 0
Yerli uçakların jantı Çerkezköy

Dün saat 10.30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Technocast fabrikasında gerçekleştirilen programa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Technocast Genel Müdürü Necat Öney, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşegül Akdoğan Eker, TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’den Serkan Yalız ile TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş yetkilileri katıldı.

 

 

“ÖNEMLİ BİR PROJEDİR”

 

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, projenin Tekirdağ için önemli olduğunu kaydetti. Ceylan “ Fabrikanın yolcu uçak jantlarıyla ilgili çalışmalarını da takip etmiştik. Onla ilgili çalışmalar sürüyor. Son aşamaya gelindi. Savunma sanayi ile ilgili bugün genel bir bilgilendirme yapılacak” dedi.

 

 

“GELİNEN NOKTAYI AKTARACAĞIZ”

 

 

Basına kapalı bir şekilde devam edecek toplantıda yerli ve milli yolcu uçak jantı konusunda yapılabilecek ve geliştirilecek projelerin anlatılacağını kaydeden Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker “ Bu toplantıda yapılabilirlikler ortaya konulmaya çalışılacak. Daha önce başlanmış olan yolcu uçağında gelinen noktayı aktaracağız. Bu toplantı sonunda yapılabilirlikler nelerdir olması gerekenler konusunda çalışmalarımız olacak” dedi.

 

 

“ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEĞİ OLDU”

 

 

Bu çalışmanın üniversite ve sanayici işbirliğinin çok güzel bir örneği olduğunu kaydeden Technocast Genel Müdürü Necat Öney “ Türkiye’de her zaman özlenen bir olayı üniversite ve sanayicilerin birlikte çalışması, geliştirmesi ve katma değerler üretmesi açısından iyi bir örnek olacaktır. Bunu başarabilirsek yolcu uçağı jantı ile başladığımız projeyi Türk savunma sanayine katkıda bulunmak için ilerletmek istiyoruz. Başarabilirsek büyük bir destek vermiş olacağız. Bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10