Kaplan:  Sıfırdan gelen bir parti olarak başarılı olduk 

Çerkezköy İlçe Teşkilatı'na teşekkür ziyaretinde bulunan Tekirdağ Milletvekili seçilen Enez Kaplan; "Bu başarıda teşkilatların payı çok büyük. 33 günlük seçim sürecinde tüm

Çerkezköy 29.06.2018 15:45:00 0
Kaplan:  Sıfırdan gelen bir parti olarak başarılı olduk 

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’den Tekirdağ Milletvekili seçilen Enez Kaplan, dün saat 12:30’da Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Kaplan İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, ilçe yönetimi ve partililer tarafından karşılandı. 

 

ÖRGÜTLERİMİZ BU SÜREÇTE ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA SERGİLEDİ

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enes Kaplan ziyarette yaptığı konuşmada, “Bugün 6. ilçemiz olarak Çerkezköy İlçe Teşkilatımızı ziyaret ediyorum. Partimizin gerek ülke genelinde gerek Tekirdağ il genelinde başarılı olmuştur. Örgütlerimiz bu süreçte çok güzel bir çalışma sergiledi. Başarılı olunmasında örgütlerimizin emeği çoktur. Tüm örgüt üyesi partililerimize gösterdikleri olağan çalışma nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

İLK SEÇİMİMİZDE YÜZDE 10 BARAJINI AŞTIK

 

Kaplan, bu seçimde Tekirdağ’dan bir milletvekili çıkarmalarına rağmen bekledikleri oy oranın bakımından beklentilerinin dışında kaldıklarını da kaydetti. Beklentilerinin Cumhurbaşkanı Adayı  ve Genel başkanı Meral Akşener’in Tekirdağ’da yüzde 20’nin üstünde olması olduğunu dile getiren Kaplan; ‘’Tekirdağ’dan da  en az 2 milletvekili hedefliyorduk. Tekirdağ genelinde yüzde 12 oy oranını yakaladık. Hedefimiz 140-150 bin oy almak ve oy oranı olarak da en az yüzde 20-25’ti. Çok kısa bir çalışma programı ve araya Ramazan ayını girmesi, partimizin çok yeni olmasına rağmen ilk seçimimizde yüzde 10 barajını aştık” dedi. 

 

MERKEZ PARTİ OLARAK HER KESİMİ KUCAKLAYACAĞIZ

 

 Bu seçimde Genel başkanının ilk 2’de olmasını temenni ettiklerini belirten Kaplan; ‘’ Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Seçimlerin ardından hafta içi genel merkezimizde durum değerlendirmesi yaptık. Değerlendirmelerin ardından genel başkanımız seçimle ilgili bir açıklama yaptı. Önümüzde yapılacak yerel seçimlere güçlü bir ortamda hazırlanacağız. Bizim tabanımız merkez partidir ve merkez parti olacağız. Hedef kitlemiz de bu olacak. Merkez parti olarak her kesimi kucaklayacağız” dedi. 

 

HER YERİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞARAK HALKIMIZA PROJELERİMİZİ ANLATACAĞIZ

 

Enes kaplan Tekirdağ il genelinde tüm teşkilatları ziyaret edeceğini de belirterek,  “İYİ parti olarak yerel seçim çalışmalarında biz de burada varız diyeceğiz. Yapacağımız çalışmalarımızda halkımıza biz bu memleketi herkesten çok daha iyi yönetiriz diyeceğiz. Ekim ayına kadar ilimizde her yeri karış karış  dolaşarak halkımıza projelerimizi anlatacağız. 24 Haziran seçim süreci kısıtlı olduğu için çalışma programımızı hızlandırılmış şekilde hazırlamıştık. Bu kez gidemediğimiz yerlere de giderek kendimizi daha iyi ifade edeceğiz ” dedi. Kaplan,  Alışıla gelmiş vekil profili dışında halkı ile her zaman bir arada olmak için çalışacağını ve haftanın 3 gününü Ankara’da, 4 gününü ise Tekirdağ’da geçireceğini ve il genelinde ilçelere ve mahallelerde girmedik yer bırakmayacağını da dile getirdi.  

 

SEÇİM SÜRECİNDE BASIN AMBARGOSU YEDİK

 

Enes kaplan, seçim sürecinde basın ambargosu yediklerini, Akşener’in ülke genelinde 50’ye yakın ilde miting yaptığını fakat televizyon kanallarının bu mitinglere yer vermediğini de belirterek,“İyi Parti olarak bizim seçime girmememiz için ne gerekiyorsa yaptılar. Seçime girdiğimizde Partimiz 7 aylık bir partiydi, teşkilatlarımız tam olarak oturmamıştı ve evraklarını teslim ediyorlardı. Tekirdağ il genelinde 2 bin sandıkta 4 bin sandık görevlimiz olması gerekirken, bizim 2 bin-2 bin 500 üyemiz olduğu için ancak bunları görevlendirebildik ve her biri gönüllü olarak görev yaptı. İyi Parti olarak bu sonuçlar bizim için ağır koşullarda alınan çok büyük bir başarıdır. Bu seçimde hazineden yardım almadık, ama yerel seçimde yardım alacağız. İyi parti olarak sıfırdan başladık başarılı olmak için elimizden geleni yaptık. Bu süreçte 7 aday ile sahaya indik ve 7 Milletvekili adaylarımızın hepsi çok iyi çalıştı.  Mücadelemizi milletvekili adaylarımız ve örgütlerimizle birlikte elimizden geldiğince en iyi şekilde   verdik. Bu ilk seçimimizde İYİ Parti olarak rüştümüzü ispat ettik. Darbe dönemleri dışında, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, yeni kurulan bir parti ilk girdiği seçiminde yüzde 10 barajını aşarak meclise girme başarısını gösterdi” dedi. 

 

VATAN HAİNİ OLMAYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

 

24 Haziran Seçimlerinde Tekirdağ’da Meral Akşener’in yüzde 9, İYİ Parti’nin de yüzde 12 oy aldığını  belirten Enez Kaplan, “Önümüzde yerel seçimler var. İYİ Parti olarak biz çalışmalarımızı yerel seçimlerde çok daha iyi yaparak rüzgarı tersine çevireceğiz ve yerel seçimlerde de ciddi olarak iddialıyız. İYİ Parti olarak vatanını, bayrağını seven dil din ayırmaksızın kimseyi ötekileştirmeden vatan haini olmayan herkese kapımız açıktır partimize gelebilir. Vatan hainleri partimize giremez”   dedi. 

 

TEKİRDAĞ’DA İYİ PARTİ DAMGASINI VURACAK

 

Kaplan yerel seçimlerde çok daha iyi bir çalışma yaparak 24 Haziran seçimlerinde aldıkları oy oranını ikiye üçe katlamak için mücadele edeceklerini de belirterek, “Bundan böyle yerel seçimlerde tüm örgütlerimizle birlikte çok daha fazla çalışarak aldığımız oy oranını ikiye ve üçe katlamak için mücadele edeceğiz. Yerel seçimlerde oldukça iddialıyız ve Tekirdağ’da aldığımız seksen bine yakın oy oranını en az 150 bine çıkarmak için elimizden gelenin çok daha iyisini yapacağız. Yerel seçimlerde ülke genelinde ve Tekirdağ’da İyi Parti damgasını vuracak” dedi. 

 

HALKIMIZIN SIKINTI VE BEKLENTİLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

 

Enes Kaplan, geçmiş yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi’nde 6 yıl ilçe, 10 yıl da il başkanlığı yaptığını belirterek, “ Bu güne kadar milletvekillerinden en çok muzdarip olanlardan biri de benim. Seçilen Ankara’ya gidiyordu ve seçim bölgesinde gerekli çalışmayı yapmıyor her zamanda gelmiyordu. Ben o sıkıntıları yaşadığım için  halkımızın sıkıntı ve beklentilerini çok iyi bildiğim  için onlar gibi kesinlikle olmayacağım. Ben her zaman burada yani Tekirdağ’da olacağım. İlçelerimizi mahallelerimiz gezerek vatandaşlarımızla bir araya gelerek sıkıntılarını beklentilerini dinleyerek çözümü konusunda gerekeni yapacağım. Mecliste olmadığım zamanlar hep Tekirdağ’da olacağım.Oy vermiş vermemiş herkesin ve her kesimin vekili olarak ilimize en iyi şekilde hizmet edeceğim” diye konuştu. Kaplan’ın konuşmasının ardından İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin Enes kaplan’a İYİ Parti Genel Başkanı meral Akşener’in cam üzerine yağlıboya ile yapılmış ve üzeride ‘yüzünü Güneşe dön Türkiye’ ve görevinde başarılar diliyoruz yazan çerçeveli portresini hediye etti.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10