Göz sağlığı için güneş gözlüğü kullanın

Çerkezköy'de faaliyet gösteren gözlükçüler gözleri güneş ışınlarından korumak için mutlaka güneş gözlüğü kullanılması gerektiğini ve kullanılacak güneş gözlükle

Çerkezköy 2.07.2018 15:04:00 0
Göz sağlığı için güneş gözlüğü kullanın

Efe Optik Sahibi Salim Tomaş, göz sağlığının da diğer organlar gibi çok önemli olduğunu belirterek, “Özellikle yaz aylarında insanlarımızın güneş ışınlarından korunmak için kullandıkları güneş gözlükleri kesinlikle kaliteli olmalıdır. Bir şey olmaz deyip kalitesiz ucuz güneş gözlüğü kullanılırsa zaman içinde gözde tahribatlar meydana gelir ve körlüğe bile neden olmaktadır. Bu konuda uzmanlar her zaman göz sağlığı için kaliteli gözlük kullanılması yönünde uyarılarda bulunmaktadır” dedi.

 

İŞPORTADAN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALMAYIN

 

Salim Tomaş, “Vatandaşlarımızın güneş gözlüğü alırken çok dikkat etmeli. Mutlak surette ehliyetli gözlükçülerden almalı. İşportada veya seyyarlarda satılan kalitesiz ve ucuz güneş gözlüklerine rağbet edilmemeli.  Şunu da özellikle belirtmek istiyorum güneş gözlüğü alırken bile gözlerinde rahatsızlık olanlar, bir göz doktoruna giderek doktorların önerdiği gözlük tipini almalıdır’’ dedi. 

 

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜN FAYDALARI 

 

 Avşar Saat ve Gözlük  Galerisi Sahibi, Aşkın Avşar da güneş gözlüğü kullanmanın faydaları hakkında şu bilgiyi verdi. Avşar;  “Gerçek ve kaliteli güneş gözlüğü, insan sağlığında göz yorgunluğunu alır, güneş ışınlarından gözü korur, katarakt rahatsızlığını da engellemiş olur. Normal gözlü insanlara göre, renkli gözlü kişilerin güneşe olan hassasiyeti ise çok daha fazladır ve göz sağlığının bozulmasını engeller. Bu nedenle renkli gözlü kişiler, gözlerini güneş ışınlarından korumak için kesinlikle güneş gözlüğü kullanmalı. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda görüyorum, güneş gözlüklerinde cam özelliği de çok önemlidir, polarizasyon ve UV400 filtrelerine karşı koruyucu camlı güneş gözlüklerini tavsiye ederim. Yani kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmak güneşten gelen tüm zararlı ışınlardan korunmamızı büyük ölçüde sağlamaktadır” dedi.

 

KALİTELİ  GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ HER ZAMAN FAYDALIDIR

 

 Aşkın Avşar, güneş gözlüğü alırken kaliteli olup olmadığının nasıl anlaşılacağı konusunda da şu bilgiyi verdi; “Kullanılacak güneş gözlüğünün kaliteli olduğunu anlamak için mutlaka önce çerçevenin yanında garanti belgesini istemeniz gerekir. Kalitesiz gözlük önce ucuzluğuyla sonra  çerçevesiyle ve camıyla belli oluyor. Kalitesiz güneş gözlükleri güneş ışınlarını tam olarak kesmez ve kesmediği içinde göze büyük zarar verir. İnsan sağlığında göz sağlığı çok önemlidir. Gözlerin bozulmaması ve korunması için yaz aylarında güneş ışınlarından gözlerimizi korumak için, fiyatına bakmamak gerekiyor” dedi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10