Nükleer Tıp Ünitesi Tüm Trakya'ya hizmet veriyor

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde faaliyete geçen Nükleer Tıp Ünitesi, başta Tekirdağ olmak üzere tüm Trakya'ya hizmet veriyor.  Konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Tekirdağ İl SaÄ

Tekirdağ 2.07.2018 19:03:00 0
Nükleer Tıp Ünitesi Tüm Trakya

Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde faaliyete geçen Nükleer Tıp Ünitesi, başta Tekirdağ olmak üzere tüm Trakya’ya hizmet veriyor.  Konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Cengiz Becerir; “Nükleer Tıp birçok hastalığın tanısında giderek önem kazanmakta, ayrıca tedavide de yükselen bir değer olarak ortaya çıkmaktadır. Tekirdağ Devlet Hastanesi Nükleer Tıp Ünitesi modern bir gama kamera ve ayaktan Radyoaktif İyot tedavisi yetkisi ile TAEK (Türkiye Atom Enerjisi Kurumu) yönergelerine uygun şekilde Mayıs 2018 de faaliyete başlamış ve il merkezinde büyük bir boşluğu doldurmuştur. Ünite olarak Şehir Hastanesi faaliyete girdikten sonra hizmetlerin daha kapsamlı bir şekilde devam edilmesi planlanmaktadır deniliyor’’ dedi.

 

 

İLERLEME VE ÇEŞİTLİLİK SAĞLANDI

 

 

Nükleer Tıbbın, çeşitli radyoaktif maddeleri (radyofarmasötik) hastaya uygulayarak birçok hastalığın tanısında ve bazı hastalıkların tedavisinde rol alan bir bilim dalı olduğunu ifade eden Becerir; ‘’   Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak özellikle son 10-15 yılda nükleer tıp alanında da diğer tıp alanlarında olduğu gibi gelişmeler yaşanmış, kullanılan makinelerde (Gama Kamera ve PET-BT) ve hastalara uygulanan radyoaktif maddelerde teknolojik ilerleme ve çeşitlilik sağlanmıştır’’ dedi.

 

 

    İL GENELİNDE TALEPLERE CEVAP VERECEK

 

 

Tekirdağ Devlet Hastanesi olarak hastalara daha kaliteli hizmet verebilmek amaçlı il genelinde taleplere cevap verecek şekilde Nükleer Tıp Bölümünün itibariyle hizmete başladığını ifade eden Becerir; ‘’  İl merkezinde sadece Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde olan Nükleer Tıp Bölümü sayesinde hastaların tanı ve tedavi amaçlı çevre illere gitmelerine gerek kalmamış ve önemli bir mağduriyet ortadan kaldırıldı’’ dedi.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10