Ünal: Bu yıl da yüksek rekolte bekliyoruz

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal bu yıl da ayçiçeğinde geçen yılın rekorunu kıracaklarını ve bu nedenle yüksek rek

Çerkezköy 3.07.2018 19:53:00 0
Ünal: Bu yıl da yüksek rekolte bekliyoruz

BU YIL DA YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİMİZ VAR

 

 S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Nafis Ünal, “Trakya Bölgesi’nin genelinde olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı’da da bu yıl yağışların bol olması nedeniyle ayçiçeğinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da geçen yılın rekoltesini kıracağımıza inanıyoruz. Geçen yıl Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak rekoltemiz kooperatifimizin kuruluşundan bu yana 7 bin 400 ton ile elde ettiği en yüksek rekolte idi ve bu yılda beklentimiz bunun üzerinde bir ürün alımı yaparak geçen yıl kırdığımız kendi rekorumuzu bir kez daha kıracağımızı umut ediyoruz” dedi.

 

 YAĞIŞLAR AYÇİÇEĞİNE YARADI 

 

Ünal,  “Son yağışlar özellikle buğdaya zarar verdi ve verimi ve kaliteyi düşürdü. Ancak ayçiçek tarlalarına yaradı. Yağmur beklentimiz vardı ama bu kadar yoğun ve uzun yağış beklemiyorduk. Bundan böyle yağış olmasa da ayçiçeği kendini kurtardı. Bu yağışlar ayçiçeğine çok iyi geldi geçen yıl olduğu gibi bu yılda yüksek bir rekolte beklentimiz yüksek. Özellikle bu yıl buğdayda yağışlar nedeniyle bulamadığımız rekolte beklentimizi ayçiçeğinde daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü yağışlar ürünü arttıracak şekilde yağdı. Ayçiçeğindeki çekirdek doluluk oranı çok iyi ve yağ durumu da geçen yıl gibi yüksek olacak. Yağ durumu yüksek olan ayçiçeği çok daha iyi para yapıyor.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10