Tekirdağ'ın gurur kaynağı oldular

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İzmir'de düzenlenen OKSEF (Oğuzhan Özkaya Education-Karademir Science Energy Engineering Fair) Araştırma Projeleri Yarışması'nda "Bamya'ya Bir de

Tekirdağ 4.07.2018 16:50:00 0
Tekirdağ

Kimya Projesi olan ‘Sütleğen Özütü Kullanılarak Kumaşların Bazı Mekanik Özelliklerinin Geliştirilmesi’’ projesi hakkında yapılan bilgilendirmede; ‘’Kumaşların sürtme haslığı (boyama ve boya akıtma), buruşma, yanmaya ve sürtünmeye  dayanıklılık gibi özelliklerini arttırmada kullanılan, sağlık açısından zararlı kimyasallar yerine  doğal bir alternatif  elde edildi’’ denildi. Proje, 49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Avrupa Bölge Sergisi’nde 2. olurken, MEV Okulları Proje Yarışması, MEV Okulları Proje Yarışması (Ankara), Özel Ege Proje Yarışması  ve OKSEF’te Tekirdağ’ı temsil etti. 

 

BİYOLOJİ PROJESİ 3. OLDU

 

Biyoloji projesi olan Bamya’ya Bir de Bu Yönden Bakın projesi hakkında yapılan bilgilendirmede ‘’Bamyanın hasattan sonra kalan meyve ve diğer kısımlarını kullanarak doğal kıvam arttırıcı, yapıştırıcı, oyun hamuru ve bağırsakları rahatlatıcı tabletler üretildi’’ denildi. Proje, 49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Avrupa Bölge Sergisi’nde 3. olurken, MEV Okulları Proje Yarışması (İstanbul) ve OKSEF’te Tekirdağ’ı temsil etti.     

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10