Gelişi güzel araç parkları sorun olmaya devam ediyor

Çerkezköy'de uzun yıllardır şehir içi yolcu taşımacılığı hizmeti veren ve halk arasında mavi minibüsler diye adlandırılan 25 Nolu  Akarsu Minibüsleri ve Otobüsleri Kooperatifi şoförler

Çerkezköy 5.07.2018 18:46:00 0
Gelişi güzel araç parkları sorun olmaya devam ediyor

Şehir içi Halk Otobüsleri şoförleri başta olmak üzere duyarlı vatandaşlar gün içinde kentin en işlek  üç caddesinde yaşanan  gelişi güzel araç parkları nedeniyle  sorunlar yaşadıklarını belirtti. Şehir içi halk otobüsleri şoförleri “Kentimizin bir sanayi kenti olması nedeniyle devamlı olarak nüfusunun artmasıyla birlikte araç sayısının da artmasıyla özellikle Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddelerinde  günün 10 saatinde yoğun bir araç trafiği yaşanıyor. Araç yoğunluğu nedeniyle kendilerine park yeri bulamayan sürücüler ise park eden araçların arkasına gelişi güzel park ederek gidiyor. Bazıları da yanlarına park ediyor ve dört şeritli yol iki ve çoğu zamanda tek şeride düşüyor. Hal böyle olunca da trafik sıkışıklığı yaşanıyor ve en kısa mesafe beş dakikalık yol bu durum nedeniyle çoğu zaman 20 dakika ile 30 dakikayı buluyor”

 

 

 

DURAK ÖNLERİ DE PARK YERİ OLDU

 

 

Bu gelişi güzel parklar bizlerin işini oldukça zora sokuyor. Bir de durak önlerine araç parkları yapılması bizi çok sıkıntıya sokuyor. Yolcu durak önlerine araç park etmek yasak olmasına rağmen park edenler çoğunlukta bu konuda yetkililerin yasal işlem yapmalı ki buralara araç park edenler ceza yedikten sonra yapmazlar. Bazı duyarsız sürücüler ise cadde ortasına dörtlüleri yakıp araçlarını park edip gidiyor. Bu konuda da yetkililerden bu durumun çözümlemelerini bekliyoruz.”dediler.

 

 

 

Haber/Seyit SÜREN  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10