Dikkat..! Sona kalmayın

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Liselere Giriş Sınavı'nın açıklanmasının ardından, ülke genelinde 2-13 Temmuz arasında tercih kılavuzunun doldurulma işlemlerinin başladığÄ

Çerkezköy 6.07.2018 16:13:00 0
Dikkat..! Sona kalmayın

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

 

Verilen bilgiye göre LGS sınavına giren öğrenciler tercihlerini, 27 Haziran-13 Temmuz arasında yapacakken, özel lise kayıtları ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların 2-13 Temmuz’da yerleştirme işlemleri için tercihler kılavuzlarını dolduracağı ve 30 Temmuz da ise yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanların ilan edileceği ifade edildi. 6-10 Ağustos’ta birinci, 13-17 Ağustos'ta ikinci, 27-31 Ağustos'ta üçüncü, 3-6 Eylül' de dördüncü nakil tercih başvurularının yapılacağı ve 10-14 Eylül'de yatılılık başvurularının alınacağı da belirtildi.

 

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

 

Tercihlerin nasıl yapılacağı konusunda da şu bilgiler verildi; ‘’LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak. Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecekler. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler.  Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılacak tercihlerde İmam Hatim Lisesi zorunlu olarak yazılması gibi bir zorunluluk olmadığı isteyen öğrencilerin tercih olarak yazabilecekler. Yetkililer öğrencilerin yerelde 5 sınavlı 5  pansiyonlu olarak da 5 okul ismi yazarak tercih edebilecekleri bilgisini verdiler. Öğrencilerin okullarda oluşturulan komisyonlarında tercih kılavuzunu doldurulurken yardım almaları da tavsiye edildi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10