Efe Ceyhan: Sesimizi duyan yok mu?

Çerkezköylü kadınlar çocuk istismarı ve cinayetlerine dikkat çekmek için aralarında oluşturdukları platform ile yaptıkları basın açıklamasında çocuk istismarları ve cinayetlerinin artık son bulm

Çerkezköy 7.07.2018 17:05:00 0
Efe Ceyhan: Sesimizi duyan yok mu?

Çerkezköylü kadınların oluşturduğu kadınlar platformu çocuk istismarı ve cinayetlerine dikkat çekmek için önceki gün saat 18:30’da Çerkezköy Belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

 

 

DESTEK VERDİLER

 

 

Çerkezköylü Kadın Platformuna Çorlu Kadın Platformu, Saray Kadın Platformu, Kapaklı Kadın Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi 27. dönem Tekirdağ Milletvekili Adayı Uzm.Dr. İsmail Doğaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar ve yönetimi,  Atatürk Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, STK yöneticileri, Çerkezköy Lise Genç Fenerbahçeliler Taraftar grubu üyeleri, ultraAslan Çerkezköy grubu, Çerkezköylü kadınlar ve duyarlı vatandaşlar, öğrenciler de katılarak destek verdiler.

 

 

DAHA KAÇ ÇOCUĞUN HAYATI, DÜŞLERİ ELİNDEN ALINACAK

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Kadın Platformu adına konuşma yapan Asuman Cömert; ‘’Bir hafta önce 8 yaşındaki Eylül, ardından 4 yaşındaki minik Leyla’nın haberleriyle dağlandı yüreklerimiz. Annesi nazar değmesin diye takmıştı nazar boncuğunu boynuna. Ama bırakın nazar değmesini, vahşi, alçak, namussuz elle değdi Leyla’nın ve Eylül’ün savunmasız bedenine. Şimdi hangi beddua, hangi lanet rahatlatacak içimizi? Hangi teselli dindirecek acılı anne babanın gözyaşlarını. Çocuk cinayetlerinin ve tecavüzlerinin sıradanlaştırıldığı bu ülkede daha kaç çocuğun hunharca katledilmesine seyirci kalınacak? Daha kaç çocuğun, hayatı, düşleri elinden alınacak. Daha kaç çocuğun anne babasının ağıtları yankılanacak duvarlarda? diyerek tepkisini ortaya koydu.

 

 

MİLLET OLARAK ARTIK UTANIYORUZ

 

 

Açıklamasının devamında küçücük sübyana şehvet duyacak kadar cinselliğini ehlileştirememiş canavarlarla aynı havayı solumaktan artık utandıklarını dile getiren Cömert; “Yaşanan her tecavüz ve istismar olaylarının ardından lanetler yağdırmaktan utanıyoruz artık. Televizyonlarda hep aynı ses tonuyla sabır ve başsağlığı taziyesi duymaktan utanıyoruz artık. Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak bizi yönetenlerin en öncelikli sorumluluğuyken her gün yeni bir istismar haberi ile uyanmaktan utanıyoruz artık. Son on yıl içerisinde çocuk istismar vakalarının 7 kat arttığı, adliyelerdeki her dört tecavüz davasından birinin çocuklarla ilgili olduğu gerçeği karşısında çocukların çıkaramadığı ses olma sorumluluğumuz giderek artmaktadır. Bu sorumluluğun gereği olarak, çocuklara karşı işlenen bu insanlık suçunu önlemede, yetersiz kalan politika ve yaklaşımları da masaya yatırmamız gerektiği açıktır” dedi.

 

 

ÇOCUK İSTİSMARLARI VE TACİZLERİ ARTIK GÖRMEZDEN GELİNMESİN

 

 

Son yıllarda çocuklara ve kadınlara yönelik sürdürülen politikalar, kadın cinayetlerine karşı sesiz kalıp susanlar, istismar ve tacizleri görmezden gelenler, çocuk komisyonu kurulması önerisini reddedenler, Diyanetin 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilebileceği yönünde verdiği   fetvaların, çocuklara yönelik artan tehdidin ve tehlikenin boyutlarını açıkça gösterdiğini dile getiren Cömert; ‘’Leyla ve Eylül’ün kaçırılması ve öldürülmesi üzerine  tekrar başlatılan idam ve kimyasal hadım tartışmaları, bu konuların çözümü olmadığı gibi, gerek olayın bu noktaya gelmesinin arkasındaki sorumluları gizlemektedir, gerek çözümlerin tartışılmasının önüne geçmektir. Çocuk istismarını önlemeye yönelik yükümlülüklerin sağlanması yerine, olay yaşandıktan sonraki durum ve cezaların konuşulmasının istismar vakalarının önüne geçemeyeceği açıktır” dedi.

 

 

TOPLUM OLARAK AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ İÇİNDEYİZ

 

 

Çözümün, kimyasal hadım değil, zihinsel hadım olduğunu dile getiren Cömert; ‘’Toplum olarak yaşadığımız ahlaki çöküntünün ilacı, ana kucağından itibaren kız ve erkek çocukları arasındaki cinsiyet eşitsizliğini kaldırmak, sağlıklı bir eğitim sistemi oluşturmak, sevgi dolu, tertemiz zihinli bireyler yetiştirmektir. Öte yandan devletimizin, toplumun her alanında kadına ve çocuğa yönelik hakların korunduğu tedbirleri de alması gerekmektedir. Ayrıca çocuk koruma birimlerinin oluşturulması, bunun yanı sıra istismara yönelik iyi havle ceza indirimlerinin derhal kaldırılması için de gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir” dedi.

 

 

HERKESİ TEK YÜREK OLMAYA DAVET EDİYORUZ

 

 

Toplumumuzun da bu konuda daha duyarlı olacağına inandıklarını, kadın erkek herkesi her türlü şiddet ve istismara karşı tek yürek olmaya davet ettiklerini ifade eden Cömert; ‘’ Ortak hareket ettiğim arkadaşlarım adına rahatlıkla söyleyebilirim ki bizler, sesiz kalarak daha fazla suça ortak olmayacağız. Takipçisi olacağız. Denetçisi olacağız. Kirli ve sapık düşüncelerin en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza daha fazla zarar vermesine asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Çocuk istismarı ve cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla toplandığımız bu platformun oluşumunda çok büyük emekler veren arkadaşlarım adına katılan herkese duyarlılığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyor,bu platformun oluşmasında çok büyük katkı sağlayan İlke Sarıyar’a da ayrıca teşekkür ediyorum “diye konuştu. İlke Sarıyar da yaptığı kısa konuşmada artık çocuk istismarlarının ve cinayetlerinin son bulmasının gerektiğini kaydetti.  

 

 

BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?

 

 

Sarıyar’ın konuşmasının ardından mikrofonu kapan 5 yaşındaki Efe Ceyhan;  “Artık bize dokunmayın. Yeter artık yeter. Sesimizi duyan yok mu? Neden sesiz kalınıyor? Biz insan değil miyiz? Biz çocukluğumuzu yaşayamayacak mıyız? ”diye yüksek sesle haykırdı. Efe Ceyhan’ın konuşması da büyük alkış aldı.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10