Modern pazar yerine kavuşuyoruz

Çerkezköy pazarını sokaktan kaldırarak kapalı alana taşıyan dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz'un, karşılaştığı sert muhalefete rağmen 15 yıldan bu yana kapalı alanda Çerkezköy hal

Çerkezköy 7.07.2018 17:25:00 0
Modern pazar yerine kavuşuyoruz

Çerkezköy’den 15 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Mehmet Uz tarafından yaptırılan kapalı pazar yerinde uzun yıllar Çerkezköy halkına hizmet veren pazar esnafı bu haftadan itibaren yeni modern pazar yerinde hizmet vermeye başlayacak. Kapalı pazar alanı geçtiğimiz yıl mayıs ayında Çerkezköy Belediyesi tarafından modernize edilmek üzere ihale edilmişti.

 

 

MODERN PAZARA KAVUŞACAKLAR

 

 

5 milyon 919 bin TL’lik bedelle ihale edilen Modern pazar yerinin açılışı öncesi son rötuşlar yapılırken, bazı pazarcıların isteklerini doğru bulmayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, pazar yerleri ile ilgili noter huzurunda yapılacak çekilişle pazarcıların yeni mekana, Çerkezköy halkının da yaz kış modern bir pazara kavuşacağını belirtti.

 

 

TEZGAH DEVRETME DÖNEMİ DE TARİHE KARIŞTI

 

 

Yapım ve kullanım aşamasında adil olmaya dikkat ettiklerini belirten Başkan Akay, “Bu gibi alanlar halkın ortak kullanım alanıdır. Pazar esnafı da bu işi yaptığı sürece bedelini ödemek kaydıyla buradan yararlanacaktır. Artık bu yeni uygulama ile birlikte Çerkezköy’de tezgah devretme dönemi de tarihe karıştı” dedi.

 

 

NOTER HUZURUNDA ÇEKİLİŞ YAPILACAK

 

 

250’ye yakın tezgahın kurulacağı yeni pazar yerinde pazarcıların yerleri salı günü noter huzurunda yapılacak çekişle belirlenecek. Çekilişin ardından perşembe gününden itibaren pazarcıların yeni pazaryerinde tezgah açması bekleniyor. Toplam inşaat alanı 9 bin 694 metrekare olan yeni Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri Alanı’nda otopark alanı da olacak. Yaz kış hizmet verecek olan modern kapalı pazar yerinin ses düzeni ve hijyen açısından da her türlü donanıma sahip olduğunu belirten yetkililer, pazaryerinde mescit ve wc’lerin yanı sıra idari kontrol noktalarının da bulunacağını söyledi.

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10