Milletvekillerimiz böyle yemin etti!

Tekirdağ Milletvekilleri, TBMM'nin 27'inci Dönem Yemin Töreni'nde isim sırasına göre kürsüye gelip, yemin ederek görevlerine başladı. TBMM Genel Kurulu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın saÄ

Tekirdağ 8.07.2018 09:43:00 0
Milletvekillerimiz böyle yemin etti!

27’inci dönem milletvekilliği Genel seçimleri sonrasında mazbatalarını alan milletvekilleri Türkiye Büyük Millet meclisinde yemin ederek görevlerine başladı.

 

ERDOĞAN 13.57’DE GELDİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.57’de Genel Kurul’a girerken, hemen ardından Başbakan Binali Yıldırım salona girdi. Erdoğan’ı AK Parti milletvekilleri ayakta alkışladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 27.  Dönem TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, saat 14.00’te aynı anda Genel Kurul salonuna girdi. Yılmaz, “toplantı yeter sayısı vardır” diyerek TBMM’nin 27. Dönemi’ni açtı.

 

YILMAZ KONUŞMA YAPTI

 

Gündeme geçilmeden önce Yılmaz, ‘sizleri selamlamak istiyorum’ diyerek açılış konuşması yapmak istediğini söyledi. Yılmaz, geçirdiği kaza nedeniyle konuşmasını oturarak yapmak zorunda olduğunu kaydetti. And okuma sırası Ankara milletvekillerine geldiğinde, TBMM’nin her yeni döneminin açılışında yapıldığı üzere ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Erdoğan, saygı duruşunun ardından Genel Kurul salonundan ayrıldı. Yılmaz konuşmasının ardından ayağa kalkarak milletvekili andını okudu. Yılmaz, and içecek milletvekillerine yönelik yaptığı konuşmada, “metni kürsüden yüksek sesle okumaları gerektiğini, and metnini kürsüde olduğunu” söyledi. And içme törenini, illerin alfabetik sırasına göre yapılacağını söyleyen Yılmaz, kendilerine sıra gelmeden önce milletvekillerinin kürsüye yakın yerlerde bulunmalarını istedi. Yılmaz daha sonra mazeret bildiren milletvekillerini, andı okumaları için kürsüye davet etti. İl sıralamasına geçildiğinde kürsüye gelerek yemin eden ilk milletvekili, Adana AK Parti Milletvekili Ayhan Barut oldu.

 

İLK KEZ YEMİN ETTİLER

 

Tekirdağ milletvekillerine yemin sırası önceki gece saat 23:41’de geldi. İlk kürsüye, soy ismine göre CHP’li İlhami Özcan Aygun çağırıldı. Diğer milletvekillerimize göre 27. Dönem’de ilk kez Genel Kurul Salonu'na gelen Aygun, yemin etti. CHP’li Aygun’un ardından İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan kürsüye geldi. İYİ Parti’nin Tekirdağ’daki tek milletvekili olan Kaplan, ilk kez yemin etti. AK Partili Çiğdem Koncagül de bu dönem ilk kez yemin eden milletvekilleri arasında yer aldı. Koncagül, üçüncü sırada yemin etti.

 

EN TECRÜBELİ VEKİL FAİK ÖZTRAK

 

İlk kez 23. Dönem milletvekilliği seçimlerinde CHP’den Tekirdağ Milletvekili seçilen ve 4 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 27. Dönemde de milletvekili olarak mecliste yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da bu dönem 5’inci kez yemin etti.

 

ŞENTOP YEMİN ETTİ

 

Faik Öztrak’ın ardından AK Parti’nin Tekirdağ’daki önemli isimlerinden olan ve 3 dönem İstanbul milletvekilliği yaptıktan sonra bu dönem Tekirdağ’dan Milletvekili seçilen Prof. Dr. Mustafa Şentop kürsüye çağırılarak yemin etti. 

 

MUSTAFA YEL 3’ÜNCÜ KEZ YEMİN ETTİ

 

İlk kez 25. Dönemde meclise giren ve 3’üncü kez milletvekili seçilen Mustafa Yel de Tekirdağ milletvekilleri arasında 6’ncı sırada yemin etti.

 

SON OLARAK YÜCEER YEMİN ETTİ


Soy isim sırasına göre kürsüye davet edilen Tekirdağ milletvekillerinden CHP'li Candan Yüceer yemin eden son milletvekilimiz oldu.  4. kez Genel Kurul kürsüsünden milletvekili yemini eden  Yüceer, ilk kez 24. dönem de milletvekili olmuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10