Pehlivan "İhmali olan cezasız kalmasın"

Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan Çorlu'da pazar akşam üzeri meydana gelen elim tren kazası hakkında açıklamalar yaptı.

Çorlu 10.07.2018 17:31:00 0
Pehlivan

Kazada ihmali olanların göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan“  Bilindiği gibi 8 Temmuz  Uzunköprü –Halkalı seferi yapan TCDD’ye ait tren Çorlu-sarılar mevkiinde kaza yaptı. Yetkililerin açıklaması ve olay yeri izlenimlerimiz de gördüğümüz son aylarda yoğun sağanak dolayısıyla rayların altında toprak kayması oluşması sebebiyle, raylar boşlukta kalmış ve bu elim kaza meydana gelmiştir. Kazada vefat eden, yaralanan  kardeşlerimiz var. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz. Bu vesileyle yakınlarını aramak veya son görevini ifa etmek üzere şehrimize gelen kardeşlerimize hanelerimizin kapısı açıktır. Bizler kardeşiz. Acılarımız paylaştıkça azalacaktır. Kazanın duyulduğu andan itibaren civar köylerimizin muhtarları ve yöre halkımız bölgeye akın etmiş traktörleriyle,kazmalarıyla, elleriyle canhıraş seferberlik halinde olmuşlardır. Ben burada yardımsever halkımıza, AFAD, itfaiye, 112, emniyet ve diğer görevlilerimize şahsen teşekkür ediyorum. İlk  andan itibaren üstün bir gayret sergilenmiştir. Allah razı olsun” dedi. 

 

“FİRMA DENETLENİYOR MU ?”

 

Bu kazanın mukadderat deyip geçiştirilmemesi gerektiğini ifade eden Pehlivan “ Akıllarda soru işaretleri var. Günlük rutin yaya yol kontrol yapan  “demiryollarıyla ilgili yol bekçileri” sistemi niçin kaldırılmıştır? Nisan ayında bakımı yapılan bu raylar iki ay içinde nasıl bu hale gelmiştir? Rutin bakımı yapan firma işin ehli midir? Firma denetleniyor mu, bakımlar kontrol ediliyor mu? Bölgede yoğun yağışlar sonrası, raylar tekrar niçin kontrol edilmedi? Yağmur yağdı böyle oldu deyip kazayı tamamıyla hava koşullarına bağlamak, kazazede vatandaşlarımız ve yakınlarının yanan yüreklerini daha da sızlatmaktan öte bir beyan değildir. Gereği yapılmalı, sorumlular tespit edilmelidir. Bu vesileyle vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı kardeşlerimize acil şifalar niyaz ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. 

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10