Klima bakımı yılda 2 kez yapılmalı

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte artan sıcaklar nedeniyle vatandaşların sıklıkla kullandığı klimaların bakımlarının yapılması sağlık ve enerji tasarrufu nedeniyle çok önemli. 

Çerkezköy 10.07.2018 17:33:00 0
Klima bakımı yılda 2 kez yapılmalı

BAKIMI YAPILMAYAN KLİMA HEM ÇOK ENERJİ HARÇAR HEM DE HASTA EDER, 

TİPİ Soğutma Firma Sahibi Mansur İğdeli konu ile ilgili verdiği bilgilerde, bakımı yapılmayan klimaların bakım süreleri geçtiğinde hem daha çok enerji harcadığını hem de insanları hasta ettiğini belirtti. İğdeli, “Bakımı yaptırılmayan klimalar solunumla geçen hastalıklara neden olmakta bu da genellikle Akciğer kanseri ve nefes darlığına neden olmaktadır.  Ayrıca normalinden çok daha fazla enerji harcar. Bu nedenle klimaların yılda iki kez bakımı yapılmalıdır. Bakımı yapılan klima hem daha az enerji tüketir hem de sağlık açısından da önemlidir’’ dedi. Kilima bakımının ne zaman olması gerektiği hakkında da bilgi veren İğdeli; ‘’ Klima bakımı ne zaman yapılmalı dediğinizde en uygun zamanın evdeki klimalar için yılda iki defa olmak üzere özellikle kış ve yaz mevsimleri başlamadan evvel yapılmalıdır. Çünkü bu mevsimlerde kullanım artacaktır ve sorunsuz bir şekilde çalışması için kullanım öncesi bakımdan geçirilmesi gerekmektedir” dedi. 

 

SERVİS DIŞINDA BAKIM YAPTIRILMAMALI

Klima bakımlarının servis dışında yaptırılmaması gerektiğini de kaydeden İğdeli; ‘’ Çünkü servisler satışı yapılan markalı klimaların fabrikalarıyla anlaşmaları olduğundan garantili iş yapmakta. Sıradan kişiye ya da kişilere bakım yaptırılan klimalarda servis garantisi yok. Klima bakım zamanı geldiği halde yaptırılmaz ise tamiri güç ve daha masraflı olur. Özellikle de klimaların orijinal parçalarında sorun yaşamaması adına cihazın periyodik bakımlarına önem vermesi daha fazla  masraf açısından önemlidir. Bunun yanı sıra klimalarınızda biriken toz parçaları ve bakterilerin kullanıma başladığınız zaman hastalık yapmaması bakımından da bakımını kullanmaya başlamadan evvel yapması gerekmektedir.” Dedi.

 

KLİMA SEÇİMİ DE ÖNEMLİ 

İğdeli, klima seçiminin de önemli olduğunu belirterek, “Özellikle yaz aylarında birçok işyeri klima kullanıyor. Gerek işyerinde gerek evlerde kullanılan klimaların, enerji tasarruflu olmasına servisinin olmasına, herhangi bir arızası olduğunda yedek parçasının bulunmasına dikkat edilmelidir. Klima alırken tereddüdü olanlarında servislere danışmasında kendileri için faydalı olacaktır” diye bilgi verdi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10