Avrupa standartlarında Pazar yeri 

2017 yılının ikinci yarısında yaklaşık 7 milyon 700 TL bedel ile ihalesi yapılan, otopark ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 9 milyon 500 bin TL'ye mal olan Çerkezköy Belediyesi Kapalı Pazar yer

Çerkezköy 12.07.2018 19:26:00 0
Avrupa standartlarında Pazar yeri 

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan modern halk pazarı hizmete açıldı. Dün saat 13:00’da düzenlenen törenle hizmete açılan modern halk pazarında pazar esnafı tarafından ilk tezgahlar da açıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilciler, Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi ve Pazar esnafı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Akay açılışa eşi Güliz Akay, kızı Damla Akay ve annesi Necla Akay ile birlikte katıldı. 

AKAY’A VE ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi, yeni Pazar yerini Çerkezköy’e kazandıran belediye başkanı Vahap Akay’a ve Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür etti. 

ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRMIŞ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Protokol daveti yapmadan gönülden bir davetle gelen vatandaşlara, protokol üyelerine teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, 1 yıl evvel Haziran ayının sonunda burada pazaryeri inşaatına başladıklarını hatırlatarak; “Yaklaşık 7 milyon 700 bin liralık bir yatırımla pazaryeri inşaatımızın ihalesine çıktık. Ve bir yıl sonra bugün burada hep beraber açılışını yapıyoruz. Sadece 7 milyon 700 bin liralık bir yatırım değil, otoparkıyla çevre düzenlemesiyle beraber 9 milyon 500 bin lirayı bulan bir Pazar yeri yatırımını da bugün Çerkezköy’e kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Akay, göreve geldikleri günden beri 4 buçuk yıldır tüm vatandaşlarla, belediye meclis üyeleriyle, muhtarlarla el ele kol kola, gönül gönüle Çerkezköy’e hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını  ifade ederek, Çerkezköy’ün bütün caddelerinde, sokaklarında dokunmadıkları yeşil alanın neredeyse kalmadığını kaydetti. Altyapıya Büyükşehir Belediyesiyle, TESKİ’yle ile beraber ciddi yatırımlar yaptıklarını ve yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirten Akay; ‘’ Çerkezköy’ün sıkıntılarını, 

geçmişten bugüne sular altında kalan bölgelerin manzaralarını hatırlıyoruz. Toprağın altına gömdüğümüz o önemli yatırımların Çerkezköy’e ne kadar fayda sağladığını her yağıştan sonra görme fırsatını buluyoruz. Yaptığımız altyapı çalışmalarının bugün geldiği noktada üstüne devam eden üstyapı çalışmalarıyla, yeşil alan çalışmalarıyla, park bahçe çalışmalarıyla hizmetlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YILSONU ONUN DA AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

Akay, Veliköy’de yaptıkları Kapalı Düğün Salonu’nun vatandaşların hizmetine açıldığını belirterek; “Kızılpınar’da altyapı çalışmalarından sonra bugün üstyapı çalışmaları ve kaldırım çalışmalarıyla Eylül ayından itibaren Kızılpınar’ın üstyapıya dair hiçbir sorunu kalmayacak. Çerkezköy’de Veliköy ve Kızılpınar dışında diğer 8 mahallede on binlerce metrekarede yeşil alan ve park bahçe çalışmaları yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Büyükşehir belediyemiz hemen otogarın yan tarafında 27 milyonluk bir yatırımla geçtiğimiz yıl bir temel attık ve inşallah Kasım ayında da açılışını gerçekleştireceğiz. Büyükşehir belediyemiz ile beraber Cengiz Topel Caddesi’nde yarı olimpik yüzme havuzunun temelini attık. İnşallah yılsonu onun da açılışını yapacağız” dedi. 

YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin çehresini değiştireceklerini de kaydetti. Pazar alanının yan tarafında da geçtiğimiz hafta büyükşehir belediyesi tarafından kültür park yapılmak üzere birinci etabını tamamladıklarını, ikinci etabının da temelini attıkları park çalışmasının inşallah 120 gün sonra bir yaşam alanı haline getireceklerini kaydeden Akay; ‘’ Ardından buradan başlayan suyun kenarının tamamını yaşam alanları haline getirme projemizin ikinci adımı önceki gün Kültür Park birinci etap, ardından ikinci etapla beraber Pınarça Deresi’nin iki tarafını da yaşam alanları haline getirecek ihalemizi de gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta sözleşmesini tamamlayacağız ve buralara yürüyüş alanları, park alanları içerisinden Fatih Mahallesi’nin Fatih Cami’ne kadar olan alanını, yaşam alanlarıyla buluşturarak buradaki kültür parka ve Pazar alanına ulaştırtırmış olacağız” dedi. 

4 BUÇUK YILDIR ADIM ATMADIK SOKAK KALMADI

4 buçuk yıldır adım atmadıkları sokak kalmadığını kaydeden Akay “Hizmet için dokunmadığımız alan kalmadı. İnşallah kalan görev süremizde de vatandaşlarımıza 4 buçuk yıl önce verdiğimiz sözleri tamamlayarak alnımızın akıyla vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız. Bu güzel eserde emeği olan tüm çalışanlarımıza, son bir yıllık çalışmada bize sabır gösteren önce pazarcı esnafımız, ardından çamurlu alanlarda pazara gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

4 BUÇUK YIL ÖNCE SÖZ VERDİĞİMİZ HER ŞEYİ ADIM ADIM YAPARAK BUGÜNLERE KADAR GELDİK

Pazar yerinin Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Vahap Akay “Güzel günlerde inşallah umutla Çerkezköy’ün yarınlarına ele ele, kol kola, omuz omuza hizmet etmek için buradayız. 4 buçuk yıl önce söz verdiğimiz her şeyi adım adım yaparak bugünlere kadar geldik. Kalan süremizde de verdiğimiz sözleri tamamlayacağız ve milletin karşısına çıkacağız. Belediye hayali görmek güzel şeydir, umutlu şeydir. Ancak bu hayallerinizi ortaya koyarken, arkaya bakarak ortaya koyduğunuz eselere de yapamadıklarınıza da bu millet bakacaktır. Bu güzel eserin Çerkezköy’e, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.  Akay, geçtiğimiz hafta Çorlu’da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek “15 Temmuz’un arifesindeyiz. 15 Temmuz şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Hasan Terzi tarafından Belediye Başkanı Vahap Akay’a plaket takdim edildi. 

NAZAR BONCUĞU TAKTI

Plaket takdiminin ardından kürsüye gelen Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da “Vahap Akay, Trakya’nın en çalışkan belediye başkanlarından. Çerkezköy’e 41 milyon liralık yatırım yapıyor. 41 kere maşallah diyorum kendisine. Başkanımıza nazar değmesin diye maşallah takacağım” diyerek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a  nazar boncuğu taktı.  Kurban kesimi ve duanın ardından hep birlikte kurdele kesilerek pazaryerinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay beraberindekilerle birlikte pazaryerini gezerek Pazar esnafına hayırlı işler ve bol kazançlar temennisinde bulundu. 

 

 

Haber: Şaban KARDEŞ- Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10