Çocuklarımız geleceğimizdir

Son günlerde artan ve sıklıkla gündeme gelen çocuk istismarlarına karşı tepkiler çığ gibi devam ediyor. Bu duruma tepkisiz kalmayan iki bayan Çerkezköy Halk Pazarı önünde stant kurarak yaptıkları aÃ?

Çerkezköy 13.07.2018 19:12:00 0
Çocuklarımız geleceğimizdir

“DUYURMAK İSTİYORUZ”

Programda konuşan Kübra Aksoy “  Konuşmama başlamadan önce Çorlumuzda meydana gelen elim tren kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de sabır dileyerek hastanede tedavi görmekte olan yaralılara acil şifalar versin.  Ruhsal olarak sağlıklı bir neslin yetişmesi için çocukların güven duydukları aile ortamlarında yetişebilmesi temennisiyle bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere ihmal, duygusal, fiziksel istismar ve cinsel istismar çeşitleri ;Taciz, tecavüz, ensest, çocuğun ruhsal dünyasında tamiri imkansız yaralar açmaktadır. Bizler de bugün burada bu yaraları az da olsa sarmak adına toplanmış bulunmaktayız. Bu projeye öncülük ederek çocuklarımızın yüzleri gülsün diyerek bir girişimde bulunan bizler gerek sivil toplum örgütlerinden gerek siyasi partilerden destek bekliyor ve birlik olmamız gerektiğini buradan duyurmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘’Bir amaca doğru yürürken, kişisel düşünce ve çıkarları bir tarafa bırakarak el ele vermek icap eder. Başarının sırrı budur.’’dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZDİR”

Aksoy’un ardından konuşan Meltem Memişoğlu “ Bugün burada toplanmamıza konu olan bu korkunç, iğrenç, mide bulandırıcı, vicdan yaralayıcı akılları dumura uğratan konunun, çok üzgünüz ki, maalesef ki, çocuk istismarı olduğu malumunuzdur. Son günlerde sıkça duyduğumuz, ulusal medyada, sosyal medyada gündem oluşturan bu çirkin saldırıları, şiddetle, hiddetle, nefretle kınadığımızı, faillerine lanetler yağdırdığımızı baştan beyan etmek isteriz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bizler geleceğimize çocuklarımızla birlikte umutla bakıyoruz. Peygamber efendimizin de dediği gibi ‘’ Çocuğun kalbi ekilmemiş tarlaya benzer.’’ Bizler hep birlikte bugün buraya çocuklarımızın kalbine neşe, umut ve mutluluk ekmeye geldik” diye konuştu.

 

“HAYIR DEMELERİ ÖĞRETİLMELİDİR”

Cinsel istismar konusunda bilgilendirmede bulunan Psikolog Meltem Keser “ Çocuklar genellikle utandıklarına başına gelenleri anne ve babalarına anlatmazlar. Bazı durumlarda ise anlatmamaları için tehdit edilmişlerdir. Ancak çocuklarda cinsel istismar belirtilerini tanımak, ebeveynlerin bu durumu anlamalarını sağlayabilir. Çocuklar cinsel istismar belirtilerinden öncelikli olan çocuğun kişiliğindeki ve karakterindeki değişikliktir. Çocuk daha önceden göstermediği bazı davranışları göstermeye başlayabilir. Örneğin çocuğunuz kaygılı kendine güvensiz ve mutsuz olabilir. Normalde kendine güvenli olan çocuklar anne babalardan ayrılmamaya başlayabilir veya içlerine kapanabilirler. Çocuklar uykuya dalmakta zorluk çekebilirler veya düzenli olarak gördükleri kabuslar olabilir. Çocuklarda cinsel istismar belirtilerinden bir diğeri çocuğun cinsel davranışlar göstermeye başlamasıdır. Konuşmaya ve isteklerini anlatmaya başladıkları iki yaş civarı vücut parçalarının isimleri öğretilerek güvenmedikleri, istemedikleri zaman özel bölgelerine dokunulunca ‘hayır demeleri’ öğrenilmelidir” diye konuştu.

 

“MAHREMİYET EĞİTİMİ VERİN”

Çocuğa taciz eğitimin nasıl verilmesi gerektiğini belirten Keser çocuğunuza bedeninin ona ait olduğunu öğretin. Çocuğunuzun mahremiyet eğitimi verin. Çocuğu cinsel merakından kaynaklanan sorunlarından dolayı ayıplamayın. Cinsel konuları çocuklarınızla rahat konuşun” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10