Şehit ailelerini ve gazileri yemekte ağırladılar

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün ikinci yıl dönümünde Süleymanpaşa'da bulunan Köşk Restaurant'ta 

Tekirdağ 16.07.2018 11:52:00 0
Şehit ailelerini ve gazileri yemekte ağırladılar

Yemekte konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “ Çorlu- Sarılar Mahallesinde gerçekleşen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralarımıza acil şifalar diliyorum.

 

 

Kıymetli  misafirlerimiz; Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için toprağa verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir maddi karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Allah sizlerden binlerce kez razı olsun.Türkiye’yi terör örgütleri aracılığıyla, terör eylemleriyle, teröristlerle terbiye edeceğini, istediği şekilde yönlendireceğini sananlar beyhude uğraşıyorlar. Bizim için şehitlik mertebelerin en yücesidir” dedi.

 

 

“SABIRLAR DİLİYORUM” 

 

 

Ceylan “ Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın, birliğimizin, geleceğimizin adeta birer mührü, birer kilidi gibidir. Biz şehitlerimizi, hatıralarını inşallah ilelebet yaşatacağız. Ama bu insanlık dışı eylemleri yapan teröristler sadece ve sadece nefretle, lanetle anılacaktır. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar çocuklarımız güzel sabahlara uyansın, Ramazan’da kandiller yansın, kubbelerimiz Allah kelamıyla inlesin diye canlarını feda ettiler. Onlar Selimiye’de, Süleymaniye’de, Diyarbakır Ulu Camii’nde bayram sabahları hiç eksik olmasın diye şehit oldular. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Kahramanmaraş’ı Sütçü İmam’dan, İstanbul’un fethini Ulubatlı Hasan’dan ayrı düşünebilir miyiz? Çanakkale’yi Seyit Onbaşı’nın cesaretini anlatmadan yahut Gazi Mustafa Kemal’i anmadan anlatabilir miyiz? Kurtuluş Savaşımızın her bir cephesi şehit ve gazilerimizin hikâyeleriyle bezeli değil midir? Ne mutlu bize ki yüz yıl önceki yüksek ve karakterli ruh ne ise hala bu memleketin çocukları sancak yere düşmesin diye, bu topraklar bize hep vatan kalsın diye aynı ruhu ortaya koymaktadır. Bu ruh, milli irademizi çalmak isteyen, uğruna binlerce şehit verdiğimiz cumhuriyetimizin içini boşaltmak isteyen, fetullahçı terör örgütünün militanları karşısında da bizi muvaffak etmiştir. Türk milletinin bu yüksek ve karakterli ruhunu yanına almayan hiçbir yapının bu topraklarda barınamayacağını tüm dünya 15 Temmuz akşamı bir kez daha görmüştür.Bu duygu ve düşüncelerle, buradan bir kez daha milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına da tekrar sabırlar diliyorum. Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı ifade ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.  Allah’a emanet olun, saygılarımla. Afiyet olsun." dedi. 

 

 

 KATILIM YOĞUN OLDU

 

 

Vali Mehmet Ceylan’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü İsmail İpek dua okudu.

 

 

Yemeğe Vali Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Caylan’ın yanı sıra; Milletvekilleri TBMM Başkan Vekili Prof.Dr.MustafaŞentop, Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, İlhami  Özcan Aygün, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Alb.Selçuk Kubilay Karslı, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ilçe kaymakamları, siyasiler,NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10