249 şehit ve 2 bin 193 gazi nesilden nesile aktarılacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı 28 resimden oluşan   "15 Temmuz Sokağı"nın

Tekirdağ 16.07.2018 12:07:00 0
249 şehit ve 2 bin 193 gazi nesilden nesile aktarılacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı 28 resimden oluşan   “15 Temmuz Sokağı”nın  açılışı yapıldı.

 

 

 

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ ANLATAN TABLOLAR DA VAR

 

 

 

15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan tabloların da  yer aldığı  sergi açılışına, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şahin Karakaş, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI ULUSAN YAPTI

 

 

Programda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan; "15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı Terör Örgütünce (fetö/pdy), ülkemizin birlik beraberliğine ve milli irademize karşı hain bir darbe girişiminde bulunulmuş olup Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlı iradesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile milli iradeye bağlı kalan kahraman askerlerimizin kararlılığı, emniyet güçlerimizin şanlı direnişi ve aziz milletimizin ölüme meydan okuyarak destanlaşan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında  düzenlenen bu program vesilesiyle,  vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık temenni ederek, iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunarım. Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü "15 Temmuz Sokağı"nın yapılmasında emeği geçen Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerine, öğretmenlerine, yöneticilerine teşekkür ediyorum." dedi.  

 

 

ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI  RESİMLER ÇOK ANLAMLI

 

 

Türk tarihinin, o gece gözünü kırpmadan ölüme yürüyen 249 şehidi ve 2 bin 193 gaziyi nesilden nesile aktaracağını söyleyen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı  resimler çok anlamlı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında bugün sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz´da bu vatan için, bu millet için, Türkiye Cumhuriyeti devleti için hiç düşünmeden sokağa çıkarak canlarını veren şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımızı arz ediyorum. İnşallah Allah bir daha bize böyle olumsuzlukları göstermez. Bu anlamlı sergide emeği geçen ve bu güzel sokağın oluşturulmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

 

 Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10