Kimileri can verir, kimileri kan verir

Çerkezköy'de istihdama katkı sağlamak için bulduğu bir çok işte çalışan Adem Freha, önceki gün dün iş çıkışında belediye meydanında Kızılay Kan Alma Aracına gördü. Kan v

Çerkezköy 17.07.2018 09:36:00 0
Kimileri can verir, kimileri kan verir

Yetkililerin, Suriye vatandaşı olduğu için kan veremeyeceğini söylemeleri üzerine duyduğu üzüntüyü dile getiren Adem Freha “Bu ülke bana sığınma hakkı verdi, yaşama hakkı verdi, çalışma hakkı verdi. Ben de insan olarak bu ülkeye 15 Temmuz’da demokrasi için can verenler gibi kan vererek katkı sağlamak istedim. Kan bağışında bulunamamak beni derinden üzdü” dedi.

 

ÖNCE KAPILARINI, SONRA KALBİNİ AÇTI

 

Çerkezköy’de sigortalı bir işte çalışan Freha, ailesi ile birlikte Çerkezköy’de hayatını idame ettirmeye çalıştığını belirterek “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bize önce kapılarını, ardından kalplerini açtı. Türk insanına biz ne kadar iyilik yapsak azdır. Ben de Kızılay’ın kan ağacını görünce bir gün benim kanım da bir cana can katar düşüncesiyle yanlarına gittiğimde maalesef kanımı alamayacaklarını söylediler. Bunun için ne yapacağım, nereye müracaat edeceğim bilmiyorum. Ama benim gibi Çerkezköy’de, Tekirdağ’da, Trakya’da, Türkiye’de binlerce vatanını seven, insanı seven, dinini seven Suriyeli vatandaşlar olduğuna inanıyorum. Bu konuyla ilgili ben bu serzenişimi buradan dile getirerek derdime derman aramak niyetindeyim. Başka hiçbir derdim yok. Allah’a şükürler olsun elim tutuyor, ayağın tutuyor, çalışıyorum. Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede şu anda yaşıyorum. Annem, babam Suriye’de dahi olsa, şunu inanıyorum ki ülkeme döneceğim. Türkiye’de yaşadıklarımı hiçbir zaman unutmayacağım. Bu da benim bu ülkede kalbimi kıran tek üzücü olay oldu” diyerek duygularını dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10