'Sağlıklı hamilelik sağlıklı nesil'

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 'Sağlıklı nesiller sağlıklı hamilelik döneminden itibaren başlayacak' projesi kapsamında anne adaylarına Hamile Gıda Takviye Paketi  verilmeye devam ediliyor.

Süleymanpaşa 19.07.2018 12:45:00 0

Süleymanpaşa Belediyesi ile Tekirdağ Tabip Odası ve Aile Sağlık Merkezleri tarafından 2015 yılında koordineli olarak başlatılan Hamile Gıda Takviye Paketi etkinliği devam edilirken her ay ortalama 200 - 250 anne adayına ulaştırıldığı kaydedildi.

 

 

BEBEĞİN GELİŞİMİNDE BESLENME İLE İLGİLİ OLUŞABİLECEK SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri ‘’İçeriğinde pirinç, kırmızı mercimek, nohut, pilavlık bulgur, özel amaçlı un, sıvı ayçiçek yağı, siyah zeytin, kuru fasulye, 3 paket makarna ve 6 paket uzun ömürlü süt bulunan Hamile Gıda Takviye Paketi ile anne adayları hamilelik sürecinde sağlıklı beslenerek bebeğin gelişiminde beslenme ile ilgili oluşabilecek sorunların önüne geçiyor. Hamile Gıda Takviye Paketi verilen ailelerin listeleri Tekirdağ Tabip Odası ve Aile Sağlık Merkezleri ile koordinasyon kurularak hazırlanıyor.  Hamile Gıda Takviye Paketi eline ulaşmayan aileler 0850 450 59 59 numaralı telefondan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlanarak konu hakkında görüşme gerçekleştirmesi gerekiyor’’ dedi.

 

 

ANNE ADAYLARININ SAĞLIKLI BESLENMESİ GEREKİYOR

 

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da mutlu bir kente merhaba demeden önce anne adaylarının sağlıklı beslenmesi gerektiğine dikkat çekti. Eşkinat; ‘’2015 yılında projeye başladığımızda insanların kafasında soru işaretleri olmuştu. Ancak insanlar artık bebeğin sağlıklı olarak dünyaya gelmesi için hamilelik dönemindeki annenin beslenmesinin öneminin farkında. Bu noktada devreye biz giriyoruz. Her ay ortalama 200 - 250 anne adayımıza Hamile Gıda Takviye Paketi ulaştırarak daha sağlıklı beslenmesini sağlıyoruz. Böylece Süleymanpaşa’nın çocukları henüz anne karnında sağlıklı beslenmeye başlayarak mutlu şehirde yaşama hazırlanmış oluyor’’ şeklinde konuştu.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10