Öğrenciler model uçak yapmaya devam ediyor

Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Model Uçak Atölyesi'nde Model Uçak  Yapım ve Uçurma (Pilotaj) kursları devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan Model Uçak  Yapım ve Uçu

Çerkezköy 20.07.2018 15:58:00 0
Öğrenciler model uçak yapmaya devam ediyor

Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Model Uçak Atölyesi’nde Model Uçak  Yapım ve Uçurma (Pilotaj) kursları devam ediyor. 2013 yılından itibaren Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Model Uçak Atölyesi kurularak başlayan  model uçak yapım ve uçurma (Pilotaj) kursları 2018 yılı itibariyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi kapsamında okulda Ata Model Uçak Yapım Kursu, Flamingo Model Uçak Yapım Kursu açılarak, halen Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursu devam ediyor.

 

 

 

TÜRKİYE 6.SI OLDU

 

 

Başlangıçta Türk Hava Kurumu destekli yürütülen bu kursların, daha sonra öğrencilerin kendi imkânları, okulun kaynakları ve bağışçıların destekleri ile yürütülmeye başlandı.2015 yılından itibaren ulusal düzeyde liseler ve üniversiteler arası tasarım ve model uçak uçuş yarışmalarına katılan Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015 yılında Bursa’da yapılan İnsansız Hava Aracı Yarışmasında tasarım dalında Türkiye 6.sı oldu. 2018 yılı itibariyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi kapsamında okulda Ata Model Uçak Yapım Kursu, Flamingo Model Uçak Yapım Kursu açılarak, halen Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursu devam ediyor.

 

 

RADYO KONTROLLÜ UÇAK MODEL UÇAK PİLOTU BELGESİ VERİLİYOR

 

 

Kursiyerler, Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursuna, uçakların uçuş prensipleri ve aerodinamik özellikleri hakkında bilgi edinerek başlamakta daha sonra imkânlar ölçüsünde daha fazla radyo kontrollü bir uçak yaparak uçaklara ait mekanik ve elektronik donanımları tanıtılıyor. Tüm bu aşamalar sonunda kendi yapmış oldukları uçakları uçurabilmek için simülasyon eğitimi alıyorlar. Simülasyon eğitimini başarıyla tamamlayanlar araziye çıkarak eğitmen pilot eşliğinde kendi yapmış oldukları uçağı uçurarak pilotaj eğitimini tamamlıyorlar. Bu eğitim sonrasında başarılı kursiyerlere Radyo Kontrollü Uçak Model Uçak Pilotu Belgesi veriliyor.

 

 

ULUSAN DA KURSA KATILARAK YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Model Uçak  Yapım ve Uçurma (Pilotaj) kurslarına katıldı. İncelemelerde bulunan Ulusan, konu hakkında Okul Müdürü Yusuf Budak’tan ve öğretmenlerden bilgi aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’a İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Çakal ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş eşlik etti.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10