''Bizim kişilerle değil sistemle işimiz var''

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları tarafından dün Çerkezköy Erzurumlular Derneği'nde kaynaşma kahvaltısı düzenlendi.

Çerkezköy 22.07.2018 15:29:00 0

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı düzenlediği kahvaltıda gençleri ve yönetim kurulu üyelerini bir araya getirdi. Kahvaltıya katılan 27.Dönem Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Fatih Toykekin,‘’Türkiye üç iklim gören, bir toprağından dört kere aynı mahsulü alacak kapasitesi olan topraklara sahibiz. Üreten Türkiye olmaktan çıktı, tüketen Türkiye olduk. Kurban Bayramı geliyor. Bulgaristan’da büyükbaş 3 bin 500 TL süt ise 2 TL’dir. Türkiye’de ise büyükbaş 15-16 bin TL, süt ise 1.65 TL’dir. Bu zalim düzenidir. Bu zalim düzende tartılar bozuktur. Bizim kişilerle değil sistemle işimiz vardır. Sistemi değiştirmemiz gerekiyor’’ dedi.

 

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları tarafından dün Çerkezköy Erzurumlular Derneği’nde kaynaşma kahvaltısı düzenlendi.

 

“MANEVİ NOKTADA KENDİLERİNİ YETİŞTİRSİNLER”

 

Saat 10.00’da düzenlenen kahvaltıya Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, 27.Dönem Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Fatih Toytekin, yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Kahvaltının ardından konuşan Saadet Partisi Eski Belediye Başkan Adayı Erol Kaya “ Gençlik kollarımızın düzenlediği kahvaltıda kaynaşıyoruz. Gençlerimizin son dönemlerde arkadaş ortamlarında düzgün konuşmadıklarını gözlemliyoruz. Toplumda ahlak konusunda hassas olmaları ve manevi noktada kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor. Gençlik kendini yetiştirse toplum ve millet de düzelir. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Günümüz mübarek, geleceğimiz aydınlık olsun” dedi.

 

“ŞEREF VERDİNİZ”

 

Kaya’nın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon “ Bugün gençlik kollarımıza düzenlediği kahvaltı için teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimizde toplantıya katılarak şeref verdi” dedi.

 

“ÜLKENİN DURUMUNU BİLİYORUZ”

 

Kahvaltıda konuşan 27.dönem Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı ve Saadet Partisi Genel Merkezi Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyesi Fatih Toytekin“  Türkiye’nin durumunu hepimiz iyi biliyoruz. Hepimizin taşın altına elimizi koymamız yetmez, gövdemizi taşın altından çıkartmamız gerekiyor. Sağımıza solumuza bakmadan biz varız diyebilmeliyiz. Bu bölgemizde çalışanlarımızın çoğu fabrikalarda çalışıyor. Bütün arabalar, telefonlar, elbise ve spor ayakkabılar bile kredi ve taksitle alınıyor. Senin evinin içine faiz giriyor, faiz girdiği gibi de bu senin için normalleşiyor. Günahı işledik, günah da bizim için normalleşiyor. Hiçbir şeyi peşin alamıyoruz” diye konuştu.

 

“SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

 

Toytekin“ 4 bin 800 fabrika var. 83 bina yakın mevsimlik işçilerle birlikte fabrikaların işçileri var. 4 bin 800 fabrikanın yıllık kazancı 6 milyar dolardır. Bizim 80 bin işçi kardeşimizin aldığı para 48 milyondur. Bugün bütün fabrikacılar kalkıp gecesinde desinler ki biz yarın maaşları iki katı yapacağız. Onlar için hiçbir şey eksilmeyecek. Bunu yapmamasının sebebi hepimiz yaşayan köleler olduk. Adam kapitalist sisteme bağlıyor. Adam 10 yıl kredi çekip ev alıyor. On yıl boyunca bu adam o fabrikadan dışarı çıkamıyor ve kafa tutamıyor. Sen benim hakkımı vermiyorsun, bu maaşa bu iş olmaz diyemiyor. Çünkü adam seni bir sisteme bağlı yapıyor. Maaşınızın yükselmeme sebebi hepimizin yaşayan köleler olmamızdır. Türkiye üç iklim gören, bir toprağından dört kere aynı mahsulü alacak kapasitesi olan topraklara sahibiz. Üreten Türkiye olmaktan çıktı, tüketen Türkiye olduk. Kurban Bayramı geliyor. Bulgaristan’da büyükbaş 3 bin 500 TL süt ise 2 TL’dir. Türkiye’de ise büyükbaş 15-16 bin TL, süt ise 1.65 TL’dir. Bu zalim düzenidir. Bu zalim düzende tartılar bozuktur. Bizim kişilerle değil sistemle işimiz vardır. Sistemi değiştirmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

“DOLAR MİLYARDERLERİ ÇOĞALDI”

 

Rahmetli Necmettin Erbakan’ın İslami davada sonuna kadar yarıştığını kaydeden Toytekin“ Erbakan Hoca Türkiye’de devletin başına geldiği zaman kapitalist sistemi yerle bir etti. Erbakan hoca geldiğinde 6 dolar milyarderi vardı. Erbakan hocanın dokuz aylık iktidar süresinde bu milyarderler beşe düştü. Kapitalist düzen daha sonra Erbakan hocayı düşürdü. Kapitalist düzeni bozup, bir tane dolar milyarderini düşürdüğü için memurlara yüzde 150 zam yaptı. Ama şu anda iktidar zamanında bu rakam 28’e çıktı. Bizim üstümüzden bazıları zengin oldu. Düne kadar simit satan adam şimdi müteahhitlik yapıyor. Benim vatandaşım ailesini geçindirmek için ay sonunu zor getiriyor” dedi.

 

“ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

 

Saadet Partisi’nin iki tane mecliste milletvekilinin olduğunu kaydeden Toytekin“ Biz inanıyoruz ki iki milletvekili aslanlar gibi o rant düzeni bozacaktır. Burada da olan herkes Allah’ın izni ile Başkan Mehmet Kalyon’a teslim olup çalışması gerekiyor. Beraber çalıştığımız zaman bu sistemi yerle bir edeceğiz. Gençler çok önemlidir. Bütün zalim düzenleri, liderleri düşüren gençlerdir. Ama inanacağız. Zafer inananlarındır. Teşkilatlı bir şekilde çalışacağız. Teşkilatlı bir sistem olmazsa ferdi bir çalışma yapamazsınız. Şu fabrikada sıkıntı var, gidelim o sıkıntıyı çözelim. Belediyenin yol sıkıntısı var, gidip belediye çözüm önerileri sunalım. Dışardan siyasete girmeden siyaseti etkilersek, siyasetin babasını yapmış oluruz. Halkımızda bunu görecek, belediyeyi almadan nüfus etmiş olacağız.Biz öyle çalışırsak yüce rabbim bize belediyeyi ikram eder” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10