Bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekildi

Yeşilay Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından yürütülen "Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programları" kapsamında tüm ilçelerde görev yapan vaiz ve BağÄ?

Tekirdağ 22.07.2018 15:34:00 0
Bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekildi

 

Yeşilay Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından yürütülen "Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programları" kapsamında tüm ilçelerde görev yapan vaiz ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlerine eğitim çalışması yapıldı.

Yeşilay Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından yürütülen "Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programları" kapsamında tüm ilçelerde görev yapan vaiz ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlerine eğitim çalışması yapıldı.

11 İLÇE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNATÖRLERİ KATILDI

Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan seminere İl Müftüsü İsmail İpek, İl Müftü Yardımcısı Melek Cingöz, Yeşilay Cemiyeti Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, Yeşilay Cemiyeti Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Tekirdağ İl Koordinatörü Bingül Uzel, İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Vaiz Şerafettin Poyraz, vaizler ve İl Müftülüğü emrinde görev yapan 11 İlçe Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörleri katıldı.

 

BİLİNÇLENDİRMENİN ÖNEMİNİ ANLATILDI

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İsmail İpek, bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekti. Yeşilay’ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar; Yeşilay Genel Merkezimizin Diyanet İşleri Başkanlığımızla ortaklaşa yürüttüğü Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim programlarına Tekirdağ Şubesi olarak Türkiye’ de örnek olacak yeni bir açılım ve anlam katacak bir projeyi daha Tekirdağ İl Müftülüğü ile ortaklaşa hayata geçirdiklerini ifade etti. Çelikayar; ‘’Bu eğitimi alan din görevlisi arkadaşlarımız görevli oldukları ilçelerde Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanlığı ile koordineli olarak Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri verebilecek yetkinliğe kavuşmuşlardır. Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumun tüm farklı kesimlerini bilgilendirecek, bilinçlendirecek önleyici tedbir ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’’ dedi.

 

 

“KATILIM BELGESİ” VERİLDİ

Semineri sunmak üzere davet edilen Yeşilay Tekirdağ İl Koordinatör Eğitmeni Bingül Uzel ise öncelikle yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler sundu. Ardından konunun öneminin altını çizerek bağımlılık konusunda karşılaşılacak sorunlara dair kapsamlı çözüm önerilerini anlattı.  Program sonunda 16 katılımcıya “Katılım Belgesi” verildi.

 

Haber: Sevim BOZKURT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10