Sokak düğünleri candan bezdiriyor

Yaz aylarında dar gelirli gençlerin art arda yaptıkları sokak düğünlerine denetimsizlik eklenince vatandaş sıcaktan bunalan vatandaş çıldırma noktasına geliyor.

Çerkezköy 23.07.2018 20:05:00 0
Sokak düğünleri candan bezdiriyor

Çerkezköy’de artan nüfusa paralel olarak artan sokak düğünleri dar gelirli vatandaş için can suyu olurken, hafta sonunu eşi, çocuğu ile geçirmek için Çerkezköy’de kalan, yaşlısı, hastası, bebeği olanlar için ise adeta eziyete dönüşüyor.

 

 

EZİYETE DÖNÜŞÜYOR

 

 

Yerel yönetimin sokak düğünleri için belirlediği bir nokta olmayınca vatandaşın, kafasına göre bazen evinin önünde, bazen sokak ortasında gecenin geç saatlerine kadar kontrolsüz bir şekilde yaptıkları düğünler yine onun gibi dar gelirli olan, sabah işe gidecek olan gariban vatandaşı çileden çıkartıyor. Yetkili polis ve ilgili zabıtanın duyarsızlığı ise vatandaşı isyanın eşiğine getirirken sinirler ise alt üst oluyor.

 

 

 “KİMSE KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEZ”

 

 

Yazın artan sıcaklar ile birlikte evinin camını açamaz olan vatandaş sokaktan gelen karışık ve yoğun müzik sesleri altında bir taraftan yaz sıcağıyla boğulurken bir taraftan da yüksek sesli müziğin tacizine maruz kalıyor. Bu durumdan bunalan Çerkezköy halkı buna onay veren yetkililerin hangi mantıkla, hangi gerekçe ile izin verdiğine anlam veremediklerini ifade ederek “Madem gaye dar gelirli insana yardımcı olmak, o zaman belediye, kaymakamlık, valilik ve diğer yetkili organlar şehrin daha uzak bir alanına, 8-10 düğünü aynı anda yapacak şekilde alt yapısı olan, güvenliği olan alanlar oluştursunlar.  Bu şekilde kimse kimseyi taciz etmez, rahatsız da etmez” dedi.

 

 

“HAFTANIN 3 GÜNÜ HER MAHALLEDE 2-3 DÜĞÜN OLUYOR”

 

 

Vatandaşlar “Bizim derdimiz dar gelirli vatandaşın düğünüyle değil, bizim derdimiz artan nüfusa ve her geçen gün gelişen Çerkezköy’e rağmen bunu öngöremeyen ve çözüm üretmeyen devlet yetkililerdir. Bir kentte yaşamanın bilincini idrak etmeden adımızla hareket ettiğimiz zaman maalesef manzara bu oluyor. Oysa saatler 24:00’ı gösterdiğinde bu tip organizasyonların sonlanması lazım. Düğün salonları pahalı olduğu için genç çiftler sokak düğünü yapmayı tercih ediyor. Ama neredeyse her mahallede haftanın 3 günü 2-3 tane düğün oluyor. Üstelik gece 23:00-24:00’da sonlanması gereken düğünler denetleyen olmayınca gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.  

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10