Bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz b

Çerkezköy 26.07.2018 17:24:00 0
Bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı

Önceki gün saat 10:30’da Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya  İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Şahin Karakaş, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Cengiz Becerir, Kamu Kurumları Yöneticileri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Hülya Becerir, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Birim Amiri Metin İlter, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-GE Biriminden R.Serkan Gürsel bağımlılıkla mücadele alanında yapmış oldukları faaliyetler hakkında sunum yaparak Kurul Üyelerini bilgilendirdi.

 

 

TÜM KURUMLAR KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMASI GEREKİYOR

 


Toplantıda konuşan Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, toplum sağlığının korunmasına yönelik olarak gençliğimizi ve toplumumuzu tehdit eden bu sorunun çözülmesi noktasında tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ifade etti.

 

 

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI OLAN KİŞİLER VE AİLELERİYLE BİRE BİR İLETİŞİME GEÇİLMELİ

 

 

Uyuşturucu bağımlısı olan kişiler ve aileleriyle bire bir iletişime geçilmesini isteyen Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz; ‘’Metruk binaların yıkımıyla ilgili belediye, kamu kurumları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin devam ederek çalışmaların yürütülmesi gerekiyor. Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan korunması için Tekirdağ'da bütün kurumlar ve STK’lar işbirliği içinde, gerekli önleyici tedbirleri almak adına, üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Türkiye’nin en büyük zenginliği sahip olduğu genç nüfustur. Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıktan kurtulması, spor ya da diğer alanlarda kendilerine farklı meşgaleler bulması ile mümkün olacaktır. Bu anlamda ailelere de büyük sorumluluk düşmektedir. Çocuklarımızla iyi iletişim kurulmalı ve aile içerisinde sevgi-saygıya dayalı bir ortam oluşturulmalı” dedi.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10