O kurtlardan birini çoban köpekleri boğdu

Çerkezköy'de aç kalınca kent merkezi yakınındaki küçükbaş hayvanların bulunduğu bir çiftliğe gelen kurt çoban köpekleri tarafından telef edildi. Geçtiğimiz aylarda Büyükçavuşlu,

Çerkezköy 30.07.2018 19:11:00 0
O kurtlardan birini çoban köpekleri boğdu

Beyciler-Büyükçavuşlu yolu üzerinde 400 küçükbaş hayvanın bulunduğu çiftliğe inen kurt sürüsüne saldıran  çoban köpekleri bir kurdu parçalarken, diğerlerini de kaçırdı.

 

 

KURDU TELEF ETTİLER

 

 

Çerkezköy’de geçtiğimiz aylarda Büyükçavuşlu, Hallaçlı ve Kuşbahçe mevkiinde Faruk Tınaz’a ait at çiftliğine girerek milyonluk yarış atlarını telef eden ve Ambardere’de bulunan bir çiftliğin kameralarına da yakalanan kurtlar Beyciler-Büyükçavuşlu yolu üzerinde Mehmet Yıldız’a ait çiftliğe geldi. 400 küçükbaş hayvanın bulunduğu çiftlikte kurdu fark eden çoban köpekleri kısa süreli boğuşmanın ardından kurdu telef etti.

 

 

“ÇOK ŞAŞIRDIM”

 

 

Gece köpeklerin sesini duyduktan sonra arazide arama yaptığını kaydeden çiftlik sahibi Mehmet Yıldız “Sabaha karşı köpek seslerini duydum. Çiftliğe gittiğimde köpeklerin boşta olduğunu fark ettim. Çevreyi dolaştığımda arazide ölü kurdu görünce şok şaşırdım. Çoban köpeklerinde ufak yaralar var. sürü şeklinde gelen kurtlar büyük ihtimal koyunları yemek istedi” diye konuştu.

 

 

Haber/ Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10