Aygun, Muratlı kavşağını meclise taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Muratlı Kavşağı'nda sık sık yaşanan trafik kazalarına çözüm bulunması amacıyla TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi ver

Tekirdağ 31.07.2018 14:48:00 0
Aygun, Muratlı kavşağını meclise taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma Bakanı Turhan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Önergede; Malkara yönünden Süleymanpaşa şehir merkezine giriş kolunun kamulaştırma sorunu nedeniyle hiç yapılamadığı, şehir merkezi yönünden İstanbul yönüne çıkış kolunun da benzer şekilde kamulaştırma sorununa takılarak eksik bırakıldığı belirtildi. Aygun önergesinde; bu durumun trafik akışını olumsuz yönde etkilerken, araçların çoğu ters istikametten gitmesi nedeniyle trafik kazalarına yol açarak, vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. Kavşağın aydınlatma ve peyzaj çalışmasının yapılmamasının da başlı başına bir sorun olduğunu kaydeden Aygun, bu konunun çözülmesi gerektiğini ifade etti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün acilen konuya el atarak, TREDAŞ’tan aydınlatma talebinde bulunması gerektiğini belirten Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Benzer şekilde kavşağın peyzaj sorununun giderilerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı işbirliğine gidilmesi büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

 

 

ŞU SORULARI YÖNELTTİ

 

 

Aygun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle “ Tekirdağ Çevreyolu Muratlı Kavşağı’nın eksik kalan k alan iki kolunun tamamlanması için kamulaştırma çalışmalarına yönelik son durum nedir? Çok fazla trafik kazasının olduğu bu kavşakta vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, devletin birincil görevidir. Bu çerçevede kamulaştırma sıkıntısını acilen gidermek için ne yapmayı planlıyorsunuz? Kavşaktaki aydınlatma sıkıntısının giderilmesi için Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’den  (TREDAŞ) talepte bulunacak mısınız? Peyzaj sorununun aşılması için Trakya Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon ve işbirliği yaparak, Tekirdağlıların sıkıntılarına derman olacak mısınız? Oldukça karanlık olan Çevreyolu’nun Değirmenaltı’ndan Kavşak’a kadar olan yol güzergâhını da aydınlatmayı düşünüyor musunuz? “sorularını yöneltti.

 

Haber/ Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10