''Çerkezköy halkına en iyi şekilde hizmet ettim''

Çerkezköy Belediyesi'nde çeşitli birimlerde müdürlük yapan Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu (63) belediyede 26 yıl üç ay hizmet ettikten sonra geçtiğimiz hafta emekli oldu.

Çerkezköy 2.08.2018 16:15:00 0

 

Çerkezköy Belediyesi’nde çeşitli birimlerde müdürlük yapan Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu (63) belediyede 26 yıl üç ay hizmet ettikten sonra geçtiğimiz hafta emekli oldu.

Şevket Halimoğlu Çerkezköy Belediyesi’nde 26 yıl 3 ay hizmet verdiğini belirterek, “Çerkezköy Belediyesi’ne Rahmetli Belediye Başkanımız Hikmet Uğraş’ın başkanlığı döneminde 1992 nisan ayında belediyede veteriner hekim olarak göreve başladım ve 23 Temmuz 2018 tarihinde de emekliye ayrıldım. 26 yıl 3aylık hizmet sürem içinde Çerkezköy Belediyesi’nde Veteriner İşleri Müdürlüğü, Mezbaha İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bir dönemde de Kapaklı’da belediye başkan adayı da oldum.  Bulunduğum görevlerimde en iyi şekilde hizmet verdim. Müdürlük yaptığım birimlerde tüm personelimle her zaman iyi ilişkiler içinde bulunmaya özen gösterdim ve onların da en iyi şekilde görev yapmaları yönünde yönlendirdim. Çünkü belediyelerde hizmet çok hassas olduğu için hizmetinde en iyi şekilde yapılması gerekmektedir. Bu nedenle bu konulara devamlı dikkat ettik ve gönül rahatlığı içinde görevimi en iyi şekilde yapmanın mutluluğu içinde emekli oldum” dedi.

5 BELEDİYE BAŞKANI İLE ÇALIŞTIM

Halimoğlu  26 yıl 3 aylık hizmet süresi içinde 5 belediye başkanı ile çalıştığını da belirterek, “Belirttiğim gibi 1992 Nisan ayında görevde bulunan ve Çerkezköy’ümüzün bu günlere gelmesinde en büyük emeği bulunan Rahmetli Belediye Başkanımız Hikmet Uğraş’ın görevde olduğu zaman belediyede göreve başladım ve sırasıyla Dr. Remzi Garip, Mehmet Uz, Ali Ertem ve şu an görevde olan Vahap Akay Başkanımız olmak üzere toplam beş belediye başkanımızla birlikte çalıştım” diye konuştu.

BULGARİSTAN GÖÇMENLERİNİN KAYNAŞMASINI SAĞLAMAK İÇİN DERNEK KURDUM

Şevket Halimoğlu kendisinin de 1989 Bulgaristan göçmeni olduğunu ve Çerkezköy’e göç edip yerleştiği günden itibaren Çerkezköy’de yeniden doğduğunu belirterek,  “1989 yılında Bulgaristan’dan göçmen olarak Türkiye’mize gelerek Çerkezköy’e yerleştim. Çerkezköylülerin sıcak ilgisi ve yakınlığı ile ilçede kısa zamanda eş dost edindim. Belediyede de göreve başlamam ile çevre daha da genişledi. Çerkezköy’de Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde sayıları bir hayli fazla olan Bulgaristan göçmenlerini bir araya getirmek ve birbirleriyle kaynaştırmak adına Bulgaristan Balkanlılar Derneği’ni kurdum. Çifte vatandaş olan göçmen kardeşlerimizle birlikte Bulgaristan seçimlerinde Soydaşlarımızın partilerinin  başarılı olması, kazanması ve mecliste yer almaları için de büyük uğraş verdim. Ayrıca Türkiye ile Bulgaristan arasında dostlukların daha da pekişmesi için kültürel faaliyetler kapsamında geziler düzenlenmesini sağladım. Her yıl Bulgaristan’da yüzlerce soydaşımızın çocuklarını Çerkezköy’den götürdüğümüz sünnetçiler vasıtasıyla sünnet olmalarına vesile olduk” diye bilgi verdi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10