İntihar mı cinayet mi ?

Çerkezköy'de dekorasyon ve müteahhitlik işleriyle uğraşan Yunus Hamarat iddiaya göre girdiği bunalım sonucu tartıştığı eşi Sarıgül Hamarat'ı vurarak öldürdü. Olayın ardınd

Çerkezköy 6.08.2018 22:06:00 0
İntihar mı cinayet mi ?

İddiaya göre iki yıldır araları açık olan ve geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Adliyesine müracaat ederek kadın sığınma evine gitmek isteyen eşi Sarıgül Hamarat aile fertlerinin araya girmesiyle bu isteğinden vazgeçen üç çocuk annesi Sarıgül Hamarat öğlenden sonra eşi Yunus Hamarat ile birlikte konuşmak için Kuşbahçe-Büyükçavuşlu yolu üzerindeki ormanlık alana gitti. İkilinin konuşması kısa sürede tartışmaya dönüşürken, iddiaya göre Yunus Hamarat araç torpidosundan aldığı silah ile eşini vurarak öldürdü. Kıbrıs’taki işlerinin ters gitmesiyle birlikte son dönemlerde ekonomik sıkıntı yaşadığı iddia edilen Hamarat, olayın ardından Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim oldu. Yunus Hamarat ilk ifadesinde araları açık olan eşi ile arabada tartıştığını, o esnada eşinin torpidoda bulunan silahı alıp göğsüne bir el ateş ederek intihar ettiğini iddia etti.

 

 

ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

 

 

Olayın ardından jandarma ekipleri olay mahallinde geniş güvenlik önlemi alırken, nöbetçi Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı ilk incelemenin ardından üç çocuk annesi 37 yaşındaki Sarıgül Hamarat’ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayı duyan Hamarat ailesinin yakınları olay yerine akın ederken, jandarma ekipleri olayın yaşandığı bölgede kuş uçurtmadı.  2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den meclis üyesi adayı olan Hamarat bulunduğu yerden seçilememiş, Ömer Kılınç’ın istifasıyla boşalan görevi de kabul etmemişti. Hamarat ailesini yasa boğan olay sonrası acı haberi alan Sarıgül Hamarat’ın Erzurum’daki ailesi Çerkezköy’e hareket ederken, geceyi nezarette geçiren Yunus Hamarat’ın bugün Silivri Adliyesine çıkması bekleniyor.  Gizemli olayı savcılığın yapacağı soruşturma aydınlatacak.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10