Koçak: Diren Aygün emekçisi şafağa az kaldı 

Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Aygün Alüminyum'da sendikaya üye olduktan sonra çıkarılan işçilerin hukuki haklarını al

Çerkezköy 9.08.2018 17:43:00 0
Koçak: Diren Aygün emekçisi şafağa az kaldı 

 

Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Aygün Alüminyum’da sendikaya üye olduktan sonra çıkarılan işçilerin hukuki haklarını alabilmeleri için mücadeleye devam ettiklerini ifade ederek; “Emekçinin gür sesi Tekirdağ’ın Ergene ilçesinden yükselmeye devam ediyor. Anayasa ile güvence altına alınmış olan örgütlenme hakkını kullandıkları için işten çıkarılan Aygün emekçisinin ve sendikamızın işyeri önündeki eylemleri hız kesmeden devam ediyor” dedi.

 AYGÜN EMEKÇİSİ YALNIZ DEĞİL

Başkan Murat Koçak, “ Yıllardır zorunlu olarak çalıştıkları işyerindeki olumsuz koşullara artık dayanamayan Aygün emekçisi, Türk Metal  Sendikası çatısı altında örgütlendi ve bakanlık tarafından Türk Metal’in yetki tespit belgesi işverene gönderildi. Ancak işveren kendi elleriyle fabrikaya astığı yetki tespit belgesini ve Türk Metal’in gücünü anlayamamış olacak ki emekçinin yasal hakkı karşısında ayak diremeye devam ediyor. Sadece insan onuruna yakışır bir ortamda çalışmak istedikleri için sendikalı olan ve sendikalı olur olmaz da işten çıkarılan Aygün emekçisinin yalnız olmadığını unutan işveren, kısa zamanda söner dediği direniş ateşi gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın talimatıyla kendilerine bin 600 TL  “direniş maaşı” ödenen emekçiler ise çatısı altına girdikleri sendikanın görkemli gücünü bir kez daha yanlarında hissettiler’’ dedi.

12 AYGÜN EMEKÇİNİN HAKLARININ ALINMASI İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan 12 Aygün emekçisinin haklarının alınması için gerekli hukuki sürecin daha ilk günden sendikaları Türk Metal tarafından başlatıldığını kaydeden Koçak; ‘’Yaklaşık 45 gündür devam eden ve emekçinin haklarını alana kadar devam edecek olan Aygün direnişinde, sendikalı olduğu için işten çıkarılan 12 Emekçi arkadaşımız işverenin ücret politikasını bir cümle ile özetledi. “fabrikada üretilen malzemeye gelince Avrupa çapında, Dünya çapında ama ücrete gelince Afrika çapında”. Hergün yeni ziyaretçilerin gelerek destek verdiği Aygün emekçisinin bu onurlu direnişi ulusal medyaya da yansıdı. Tekirdağ’dan yükselen emekçinin gür sesi, televizyon ekranlarından tüm Türkiye’de ki emekçilere ulaştı. Ayrıca yerel basınımızda bu durumu sık sık sayfalarında gündeme getirerek bölgeye ve büyük kitlelere duyuruyor. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10