Bin 700 öğrenci eğitimlerini tamamladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen yaz kurslarına toplam 21 farklı branşta katılan bin 700 öğrenci düzenlenen tören ve eğlence ile eğitimlerini tamamladı.

Süleymanpaşa 9.08.2018 18:09:00 0
Bin 700 öğrenci eğitimlerini tamamladı

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen yaz kurslarına toplam 21 farklı branşta katılan bin 700 öğrenci düzenlenen tören ve eğlence ile eğitimlerini tamamladı.

21 BRANŞTA KURS AÇILDI

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen yaz kursları, yapılan törenle sona erdi. 100. Yıl Süleymanpaşa Gençlik Merkezi’nde haziran ayı başında başlayan 8 haftalık eğitimde,  yüzme, futbol, basketbol, voleybol, tenis, okçuluk, satranç, mental aritmetik, resim, drama, halk oyunları, keman, piyano, bale, yan flüt ve gitar kurslarının yanı sıra ingilizce, kod atölyesi ve kâğıt telkâri ile ebru-deri kursları da açılarak 21 branşta kurs açıldı.  Spordan sanata, mental aritmetikten kod atölyesine kadar 21 farklı branşta açılan kurslardan bin 700 öğrenci eğitim gördü.

BİZİM ŞEHRİMİZDE DÜNYAYA GELEN ÇOCUKLARIMIZ İMKANLARI SONUNA KADAR KULLANSINLAR

Kapanış törenine katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çocukların ürettikleri eserleri inceleyip yetenekleri doğrultusunda aldıkları eğitimler hakkında bilgi aldı. Törende konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; ‘’21 branşta bin 700 çocuğumuzun, gencimizin yaz aylarında faydalı işler yaptığı, zararlı alışkanlıklardan uzak durduğu bir süreci memnuniyetle geçirdik. Geçen sene sayı bin 400’dü. Bu sene bin 700 oldu. Demek ki Süleymanpaşa’nın çocuklarının daha fazla gençlik merkezine, daha fazla çocuk kulüplerine ihtiyacı var. Bunları öncelik olarak ele almak lazım. Diğerleri her zaman yapılır ama bu çocuklar her gün 1 gün daha büyüyorlar. Onları bu topluma yararlı, üretken, bu ülkeyi kalkındıracak ve sevdikleri işleri yapan çocuklar olarak yetiştirmek de hem aileler olarak sizin, hem de yerel yöneticiler olarak bizim görevimiz. Bu nedenle biz istiyoruz ki en azından bizim şehrimizde dünyaya gelen çocuklarımız imkanları sonuna kadar kullansınlar, bu dünyadaki amansız yarıştan mağlup olmadan çıksınlar. İşte bu etkinlikler de onlardan 1 tanesi’’ dedi.

ÇOCUKLARI HAYATA İYİ YETİŞTİRECEĞİZ

Süleymanpaşa Çocuk Kulübü 8 bin üyesi ile Trakya’nın en büyük sivil toplum örgütünü oluşturduğunu kaydeden Eşkinat; ‘’Bunu sizin çocuklarınız başardı. O çocuklar kendi demokratik gelişimlerini de sürdürüyorlar. Bizim yaşadığımız eksiklikleri onlar yaşamasın, onlar daha adil, daha eksiksiz bir Türkiye’de yaşasın diye uğraşıyoruz. Bizim de siz ailelerin de hepimizin temel derdi bu. Kimse kusura bakmasın artık biz kötülerle yaşamaya alıştık. Ancak çocuklarımız kötülerle yaşamaya mahkum değil. Bu kaderi hep beraber değiştireceğiz. Birbirimizin düşüncesine farkına, rengine aldırış etmeden Tekirdağlı olarak, Trakyalı olarak ama önce Süleymanpaşalı olarak bu çocukları hayata iyi yetiştireceğiz’’ dedi.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Programda Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı mini bir konser verirken, bale öğrencileri ile başlayan gösterilerde neredeyse tüm kursiyerler hünerlerini gösterme fırsatı buldu. Gösteriler sonrası tüm öğrenciler katılım belgelerini teslim aldı ve yaz kursunu başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10