İki kulüp resmen birleşti

Mayıs ayında yapılan kongrenin ardından Çerkezköy'ün köklü kulüplerinden Çerkezköy Doğanspor ile 1911 Çerkezköyspor güç birliği yaparak birleşme kararı alırken, dün yapılan kon

Çerkezköy 9.08.2018 18:16:00 0
İki kulüp resmen birleşti

 

 

Çerkezköy’ün iki kulübü 1911 Çerkezköyspor ile Çerkezköy Doğanspor önceki akşam gerçekleştirilen kongre ile resmen birleşti. Kamuoyunun uzun zamandır merakla beklediği ve ilçe futbolunun daha güçlü hale getirmesi hedeflenen birleşme sonrası Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek takımın ismi tüzük değişikliği ile birlikte 1911 Çerkezköy Doğanspor oldu. İş adamları ve esnafın destek verdiği yeni yönetim gövde gösterisi yaparken, kulübün herkese kapılarının açık olduğunu ve geç kalınmış başarı için takıma herkesin destek vermesi gerektiği kaydedildi.

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden 1911 Çerkezköyspor Mayıs ayında gerçekleştirdiği genel kurulda Çerkezköy’ün köklü kulüplerinden Çerkezköy Doğanspor ile kararı almış, ve kulüp başkanlığına ise Sabri Asbaş getirilmişti. Asbaş’ta kamuoyunda yaşanan çatlak seslerden sonra görevi kısa bir süre sonra bırakmış ve iki kulübün birleşmesi ise rafa kalkmıştı. Yeni sezon öncesi lige katılıp katılmayacağı da kesin olarak bilinmeyen 1911 Çerkezköyspor’da başkanlığa ise Haziran ayında Necmettin Çınar getirilmişti.

YENİ YÖNETİMDE BELİRLENDİ

Sezon öncesi lige katılıp katılmayacağı belli olmayan ve takımın Ziraat Türkiye kupasına davet edilmesi üzerine iki takımın birleşme kararı tekrar gündeme geldi. Kamuoyunun günlerdir merakla beklediği birleşme kararı dün gerçekleştirilen kongrede resmen karara bağlandı. Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden 1911 Çerkezköyspor’un 2.Olağanüstü kongresi önceki akşam saat 20.00’de kulüp tesislerinde gerçekleştirildi. Açılış ve yoklama ile başlayan kongrede divan heyeti seçimi yapıldı. Cevdet Aykaç divan başkanlığına seçilirken, Faik Onur Kaya ve Can Gökhan Şirin seçildi.

YENİ BAŞKAN AKTAŞ GÜLER SEÇİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimi gerçekleştirdi. Seçimlere tek liste ile giren Aktaş Güler oy birliği ile kulübün yeni başkanı seçildi. Seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Divan Başkanı Cevdet Aykaç, Aktaş Güler ve yönetimine başarılar diledi.

“GÜÇLERİ BİRLEŞTİRDİK”

Gündemin beşinci maddesinde tüzük değişikliği konusu görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede kulübün isminin Çerkezköy 1911 Doğanspor Kulübü Derneği, renklerinin kırmızı-beyaz-mavi-yeşil, yönetim kurulunun 20 asil ve 20 yedek üyeden oluşması oy birliği ile kabul edildi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Kulüp Başkanı Aktaş Güler “ Bildiğiniz gibi 1911 Çerkezköyspor ile Doğanspor’u birleştirdik. Daha başarılı ve güçlü olmak için bu karar alınmıştır. Önümüzdeki günlerde karşılaşmalarda işlerimizin zor olduğunu biliyoruz. Bu zorlukları aşmamız sizlerin ve Çerkezköylülerin desteği ile olacaktır. Daha büyük başarılar kazanıp üst liglerde oynamak ve mücadele etmek istiyoruz. Bunun için hepinizin desteğini bekliyoruz” dedi.

HAYIRLI OLSUN

Yönetimin hayırlı olmasını temenni eden Kazım Asbaş “ Yönetime girmek isteyen arkadaşlar varsa listeye dahil olabilirler. Hepimiz bu işin daha iyi yapılması için uğraş veriyoruz. Sen ben değil Çerkezköy var. Hepimiz burada Çerkezköy’e hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun içinde gayemizde budur. Yeni yönetimin Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10