''Tek meselemiz ekonominin düzeltilmesi''

Çerkezköy İlçe Teşkilatı'na teşekkür ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere değinerek, â€?

Çerkezköy 10.08.2018 18:08:00 0

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak dün saat 12.45’te Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Öztrak’ı ilçe teşkilatında CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, ilçe yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Enver Bayram, belediye meclisi üyeleri, Uğur Erem, Yüksel Sevil, Ali Çalışkan ve partililer karşıladı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ziyarette ilk konuşmayı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptı. Camcı, “Bugün ilçe teşkilatımıza teşekkür ziyaretinde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Faik Öztrak 24 Haziran genel seçimleri ve gündemi değerlendireceklerdir. Ziyaretleri için Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak’a teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

CHP’NİN İÇİŞLERİ ONLARI NEDEN BU KADAR HEYECANLANDIRIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşmasına TBMM Başkanvekili Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un CHP hakkında yaptığı konuşmalara değinerek başladı. Öztrak, Şentop Malkara’da CHP için ithamlarda bulunmuş. CHP yıllarca tertemiz. CHP’nin içişleri onları neden bu kadar heyecanlandırdı. Mustafa Şentop gitsin Erdoğan’a kendi partisinin içişlerini sorsun. Biz tren kazası için araştırılması için önerge verdik ve bize istismar ediyorsunuz dediler. Peki, 24 Haziran’da bizim aldığımız  49 olan oyumuzun üstüne basa basa çıktılar bu istismar değil mi? Tren kazasını istismar ettiler. Bugün hastaneleri dolaştım hala tren kazasından hastanelerde yatan insanlar var. Bu nasıl istismar? CHP hiçbir şekilde Çorlu’daki tren kazasını istismar etmedi. Biz devletin taşımacılık sistemindeki hataları yapmasın dedik. Bunun neresi istismar? Bu konuda araştırma önergesi verdik ret ettiler. Bu Şentop’un vicdan hesabına bağlı. Diğer komisyonlarda nasıl karar alınıyorsa bu önergemizde de meclisi toplayabilirdi ve toplu karar alırdık. Burada iddialaşma bulunulmasın. Konuyu mecliste gündeme alalım. Sayın Şentop, konuşmasında bir de ekonomiye girmiş bunlar dünyada oluyor Türkiye’de bir şey yok demiş. Dolar 6.5 TL olmuş Türkiye’ye borca getir, 100 milyar dolarlık borç 670 bin dolara çıkaracaksın. Sonra bu Amerika’nın çıkardığı savaştan kaynaklanıyor diyeceksin. Yok böyle bir şey. Ekonominin ve dövizin bu duruma gelmesi mevcut hükümetin ekonomiyi iyi yönetememesindendir. Dolardaki  oynaklık  şirketlerin dış borçlarını da 450 milyar dolara  yükseltmiştir. Şirketler kara kara düşünmeye başladı. Ya ürettiklerine zam yapacak, ya işçi çıkaracak ya da şirketleri kapatacaklar. Durum buralara geldi.”dedi.

 

AKP ONLARIN DOLARI VARSA BİZİM ALLAH’IMIZ VAR DİYOR

Öztrak Rize’de yaşanan sel felaketine de değinerek, “Rize’de yaşanan sel felaketi bizleri çok üzdü. Temennimiz ne Rize’de ne başka il ve ilçemizde böyle felaketler yaşanmasın. Rize’de yaşanan sel felaketi nedeniyle tüm Rize’li hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Rize’de konuşan Recep Tayyip Erdoğan ‘Onların doları varsa bizim Allah’ımız var demiş. Onlar her şeyi Allah’a emanet ettiyse o koltukta oturmamaları lazım. Milletin onların bu tür açıklamalarına karnı tok. Ekonomiyi yeniden hukuken, adaletli olarak düze çıkarmak için çabalamıyorlar. İnsanların onlara güveni kalmadı. Ekonomik ve çevresel kapsamda büyük projeler yapılıyor. Onlar için plasmanınız var mı? Damadı büyümeyi 3-4 puan ileriye çekeceğiz diyor. Kanal İstanbul yapacağız diyor. Bir kere dövizle dış borçlanmada olan firmalar iş yaparken şimdi döviz alıyor. Bunları hangi dövizle nasıl ödeyeceksin. Yabancı firmalar kaçıyor. Millete yastık altındaki dövizini çıkarın diyorlar. Yastık altında döviz kalmadı. Bundan böyle durum kötü bir gidiştir. Şu anda çalışanlar işlerini kaybetme ile karşı karşıyadırlar. Seçimden sonra hani dolar düşecekti. Hiçbir şey değişmedi üstelik dolar daha da yukarılara tırmanmaya başladı. Gerçekten durum kötüye gidiyor. Sonun ne olduğu görülmedikçe başımızı kuma gömdüğümüz sürece her şey daha kötüye gidiyor” diye konuştu.

 

NEDEN EKONOMİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN HIZLI KARAR ALMIYORLAR?

 

Gazetecilerin hükümetin dolarda kota uygulaması yapacağı söz konusu olduğunu ve bunu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna da Öztrak, “Eğer hükümet dolara kota uygulaması yaparsa dolar çok daha yükselir ve Türk parası çok daha değer kaybeder. 24 Haziran seçimleri sonunda tek adamlıkta nasıl hızlı karar alındı. Tüm kanunlar iptal edilerek her şey tek kişi için düzenlenme yapıldı. Sürekli olarak da yapılıyor. Neden ekonominin iyileştirilmesi için hızlı karar almıyorlar?  Elinde yeterince dolar olmadan bunlar yapılamaz. Türk ekonomisi borca batırılmıştır. Borca batırılan ekonomi kırılgan ekonomidir. Türk lirası sene başından bu yana kendi liginde en fazla değer kaybeden paradır. Meclis başkanvekili meclisi bu durum karşısında toplantıya çağırması lazım. Biz kendi hatalarımızı kendi içimizde tartışırız. Bu partide kimsenin ben yüzde 30 oy aldım deme hakkı yoktur. Bütün Cumhurbaşkanları adayları kendi partisine oy isterken ve partilerinin bayraklarını dalgalandırırken sen partine oy istemeyeceksin ve partinin içinde şu bu oluyor da deme hakkı yok. Biz bugüne kadar kurultay yapmadan kaçmadık. Kol kırılır yen içinde kalır” ifadelerini kullandı.

 

YEREL SEÇİMLERE DE DEĞİNDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere de değinerek, “Önümüzde belediye seçimleri var. Ak Parti ile aramızda 17 puan farkı var. Onu kapatacağız ve seçimi alacağız. Bizim tek meselemiz var vatandaşın canına tak dedirten ekonominin düzeltilmesi. Şunu da özellikle belirtiyorum. İktidarıyla muhalefetiyle söz konusu Tekirdağ olduğu zaman tüm milletvekilleri bir araya gelmeliyiz. Tekirdağ için ne yapılması gerekiyorsa birlikte hareket etmeliyiz. Olumsuzluklarında yapılmamasına karşı tümümüz dik durmalıyız.”

 

KÖMÜRLÜ VE TERMİK SANTRALLER TRAKYA’YI BİTİRİR

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Trakya’nın bir çok yerine yapılmak istenen kömürlü termik santral ve nükleer termik santrallere karşı olduklarını ve bunların yapılmaması içinde gerekeni yaptıklarını belirterek, “AKP’nin yüz günlük eylem planında Trakya’da bir çok yerde olduğu gibi Çerkezköy’de de kömürlü termik santral kurulması Kırklareli’nde de nükleer termik santral kurulması var. Trakya Türkiye’nin en önemli yeri. Bunlar kömürlü ve nükleer termik santraller ile Trakya’yı bitirmek istiyor. Bu santraller Trakya’nın sonu olur. Bu konuda bizler sizlerle birlikte el birliğiyle yapılmamaları için gerekeni yapacağız. AK Parti’li vekillerinde yapılmaması için gereken tepkiyi göstermesi lazım.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

    

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10