Ergene meclisi gündem maddelerini görüştü

Ergene Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Ulaş Hizmet Binası'nda yapıldı.

Ergene 10.08.2018 18:16:00 0
Ergene meclisi gündem maddelerini görüştü

 

Ergene Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Ulaş Hizmet Binası’nda yapıldı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. 2. oturumda gerçekleştirilen toplantıda yoklama ve önergelerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün 13.07.2018 tarih ve E.156 sayılı yazısına konu olan İçkili Yer Tespit Komisyonu Üyelerine Hasan Ergün, Erol Obuz, Selahaddin Arbağ, Ali Aydoğdu ve Salih Tıknas’ın seçilmesine oy birliğiyle karar verilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yazısına konu olan Galvzaniz Çöp Konteynerlerinin (büyük işletme ve fabrikalara) 2018 yılı satış bedeli Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmesinin ardından  950 TL olarak belirlendi. Daha sonra Ulaş Mahallesi’nde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Menekşe Sokak  olarak değiştirilen eski ismi Mahmuzlu Sokak olan sokağın isminin yeniden ‘ Mahmuzlu Sokak’  olarak değiştirilmesine talebi görüşülmek üzere Meydan Bulvar Cadde İsim Komisyonuna havale edildi.

GIDA BANKACILIĞI YAPILMASI HUSUSU OY BİRLİĞİ İLE KARARA BAĞLANDI

Ergene İlçesi sınırları içinde yapmakta olunan ve Belediye Meclisinin 07.03.2018 tarih ve 50 sayılı kararı ile kabul edilen ‘Uygulama İmar Planı Değişikliklerine’ süresi  içinde yapılan itirazların görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesinin ardından, Zabıta Müdürlüğü’nün konusu kapsamında gündemde yer alan Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü  Görev, Yetki Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esasları ile Emir ve Yasakları Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yazısına konu olan İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım amacıyla Gıda Bankacılığı yapılması hususu oy birliği ile karara bağlandı.

KOMİSYONDAN GELEN KARARLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Son olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 20.07.2018 tarih ve E.2465 sayılı yazısına konu olan Otopark bedelinin mahalle bazında uygulama oranı yüzde 70 olarak Sağlık, Yeşiltepe, Velimeşe, Marmaracık, Ulaş ve Cumhuriyet Mahallelerinde uygulanmasına diğer mahallelerde yüzde 60 olarak belirlenmesine karar verildi. Komisyondan gelen kararların görüşülmesinin meclis toplantısı sona erdi.

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10