YünSA'nın net kârı 5 kat arttı

Yünsa yılın ikinci çeyreğinde 14,6 milyon TL net kâr elde ederek geçen yılın aynı dönemine göre net kârını 5 kat artırdı. Şirketin cirosu ise 169,6 milyon TL'ye ulaştı.

Çerkezköy 10.08.2018 18:24:00 0
YünSA

 

 

 

 

Yünsa yılın ikinci çeyreğinde 14,6 milyon TL net kâr elde ederek geçen yılın aynı dönemine göre net kârını 5 kat artırdı. Şirketin cirosu ise 169,6 milyon TL’ye ulaştı.

14,6 MİLYON GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 2018 yılı 2. çeyrek dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Yünsa’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; yılın ilk yarısında şirketin net kârı 14,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Yünsa, net kârını geçen yılın aynı dönemine göre 12 milyon TL artırarak büyük bir başarıya imza attı. Şirketin cirosu ise 169,6 milyon TL’ye ulaştı. Cironun yüzde 67’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti.

“KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sonuçları değerlendiren  Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre üst segment yünlü kumaş üreticisi olarak dünya lideri olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yeniden yapılanma sürecimizi başarıyla yöneterek sağlıklı bir yapı oluşturduk. Ar-Ge ve inovasyonla büyümemizi sürdürüyoruz. Ciromuz ise169,6 milyon TL’ye ulaştı. Verimlilik odaklı çalışmalarımızla ülkemizin ekonomik büyümesine, milli ekonomiye ve endüstriyel birikimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

169,.5 MİLYON TL’YE ULAŞTI  

Düzgören “ Yünsa2017 yılında ihracat gelirlerindeki artış ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “İlk 1000 İhracatçı Firma” listesinde rekorunu tazeleyerek Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısı unvanını pekiştirdi . Yılın ikinci çeyreğinde 169,6 milyon TL’ye ulaşan ciromuzun yüzde67’sini ihracat kanalıyla gerçekleştirdik. Bugün elliden fazla ülkeye ihracat yapıyor, 400’den fazla müşterimize ürünlerimizi sunuyoruz. Türkiye’de ise sektörümüzdeki ihracatın yüzde 70’ini gerçekleştiriyoruz. Yıllık ciromuzun 2/3’ünü ihracat oluşturuyor ve dünya toplam yünlü kumaş pazarının yaklaşık yüzde 5’ini karşılıyoruz. Bugün üretim kapasitemiz ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş ihracatçısından biriyiz ve uluslararası çapta birçok markayla iş birliği gerçekleştiriyoruz.2018’deki hedeflerimizden biri aktif olarak yer aldığımız Avrupa ve ABD pazarının yanı sıra şu an nispeten daha küçük hacimlerle çalıştığımız Uzak Doğu’yu portföyümüze aktif olarak katmak. Başta Japonya ve Güney Kore’de ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10