Zabıta'dan seyyar denetim

Kapaklı Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent içerisinde seyyar satıcılık yapan kişilere karşı uyguladığı sıkı denetimlere devam ediyor.

Kapaklı 12.08.2018 17:54:00 0
Zabıta

İş yeri açan ve vergi ödeyen esnafların haklarını korumak üzere harekete geçen zabıta ekipleri, seyyar satıcılar üzerindeki denetimlerini aralıksız sürdürüyorlar. Sebze, meyve, balık gibi özellikle gıda satışları yapan seyyarlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38. maddesinden cezai işlem uygulandığını belirten Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan esnafımızın ve insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi açısından seyyar satıcılar ile ilgili uygulamamız devam edecektir” dedi.

 

“İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

 

Sürekli olarak seyyar satıcılar ile ilgili şikayetlerin geldiği vurgulayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Şartlar ne olursa olsun, seyyar satıcıların satış yapmasına izin vermeyeceğiz. Yasalar neyi emrediyorsa onu uygulayacağız. Amacımız, halkımızın sağlıklı ürün tüketmesi ve esnafımızın haksız rekabet nedeniyle zarar görmemesidir. Halkımızın ve esnafımızın rahat etmesi için elimizden gelen tüm gayret ve çabayı göstereceğiz. Seyyar satıcılara yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

 

Haber/Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10