Ülkücü gençlerden çocuk istismarına tepki

Çerkezköy Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanlığı son dönemlerde artan çocuk istismarı olaylarına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çerkezköy 12.08.2018 18:05:00 0
Ülkücü gençlerden çocuk istismarına tepki

Dün saat 17.00’de Çerkezköy Belediye meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Çerkezköy Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanı Kürşat Mete “ Son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve çocuk ölümleri milletimizi derinden sarsıntıya uğratmış, insanlığa, ahlaka, vicdana, merhamete sığmayan bu canilik, millet olarak bizi yasa boğmuştur. Bu menfur hadiseler milletçe hepimizin derin bir düşünceye sevk etmelidir. Medeniyetimizin harcı insana, hayvana, doğaya karşı, sevgi, saygı ve yüksek sorumlulukla karılmışken, ozanlarımız, şairlerimiz, mimarlarımız, alimlerimiz yüzyıllar boyunca hoşgörünün, güzelliğin destanını yazmış, en müstesna örneklerini vermişken, şimdi toplum olarak bu hallere nasıl düştük” dedi.

 

 

BU REZİL ATMOSFERE BİZİ NE GETİRDİ?

 

 

Mete “ Güzel sözlerin, seçkin cümlelerin yarıştığı bir kültür ikliminden, öfkenin ve kem sözlerin arttığı bir ortama nasıl geldik? Yardımlaşma ve dayanışmanın en başta unsur olduğu sosyal hayatımızdan, haset ve kıskançlığın, açgözlülük ve fırsatçılığın tavan yaptığı bu zamana nasıl geçiş yaptık? Kuşlara, kedilere, köpeklere evler yaptığımız, dağlara, ovalara yem bıraktığımız çağlardan; savunmasız masum hayvanlara alçakça eziyetler yapıldığı bugünlere nasıl ulaştık? Birbirimizle selamlaşıp helalleştiğimiz, birbirimizin eksiğini tamamladığımız, mahallenin çocuklarını kendi çocuklarımızdan ayırt etmediğimiz, kısacası birbirimiz için yaşadığımız o hasbi, milli hayattan, küçücük çocukların canına kastedilen bu rezil atmosfere bizi ne getirdi? “ diye konuştu.

 

 

“GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILSIN”

 

 

Milletin her bir ferdinin bu soruları düşünmesi gerektiğini ve herkesin kendisinin özelleştirişini yapması gerektiğini kaydeden Mete “ Sorumlarımızın çözümü, soruna kaynaklık eden hastalıkları tespit ve tedavi ederek, ruhumuzu yüceltmekten, insanı insan yapan, insanı insana rapteden gönül köprülerimizi yeniden inşa etmekten geçiyor. Devletimizin bu hadiseleri çok yönlü inceleyip aydınlatması, cezayı ağırlaştırıcı tedbirler alması gerekmektedir. Bu alçaklara, insanlıktan nasibini almamış bu şerefsizlere, kanıbozuk, haysiyetsizlere, milletimizin gönlüne az da olsa su serpecek en ağır ceza verilmelidir. Ülkü ocakları olarak önümüzdeki dönemde Gazi meclisten beklentimiz, Türk milleti ile hiçbir alakası bulunmayan, Müslümanlıkla yakından uzaktan alakası olmayan bu şerefsizler için en ağır cezaların verilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasıdır” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10