İnşaat çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Malkara Çavuşköy Et Kombinası'nın inşaat çalışmalarının önemli ölçüde tama

Tekirdağ 13.08.2018 17:53:00 0
İnşaat çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Malkara Çavuşköy Et Kombinası'nın inşaat çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığı kaydedilirken söz konusu tesis faaliyete geçtikten sonra Trakya Bölgesi'nde hayvan yetiştiriciliği ve et üretiminin büyük bir ivme kazanacağı ifade edildi.

12 BİN 586 METREKARE İNŞAAT ALANINA SAHİP

Malkara Çavuşköy Et Kombinası'nın 200 büyükbaş, 400 küçükbaş olmak üzere toplam 600 hayvanın kesim kapasitesi olacağını kaydeden yetkililer;  ‘’12 bin 586 metrekare inşaat alanına sahip tesiste, et kombine binası, idari bina, sosyal tesis binası, güvenlik binası, gübre deposu, trafo binası, su deposu ve kantar binası yer alıyor. Entegre et işlenecek tesiste sucuk, salam ve sosis imalatı yapılabilecek. Tesisin faaliyete geçmesiyle hem hayvan yetiştiriciliği desteklenmiş olacak hem de vatandaşlara sağlıklı ve hijyenik et tüketme imkanı sunulacak’’ dedi.

 "TESİSTEN BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ YARARLANACAK"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Büyükşehir Belediyemizin beş ana vizyonundan biri tarım ve hayvancılıktır. Türkiye'nin en verimli topraklarına sahibiz. Ayrıca bölgemiz hastalıktan ari bölgedir. Tekirdağ'ımızın sahip olduğu bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimize destek olmayı görev bildik ve Büyükşehir Belediyesi olarak Malkara Çavuşköy Et Kombinası projemizi başlattık. Bu tesisten sadece yetiştiricilerimiz değil, bütün vatandaşlarımız faydalanacak. İnşaat çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Tesisimizi en kısa sürede tamamlayarak faaliyete geçireceğiz. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10