Ünal: Bu yıl ayçiçeği üreticisinin yılı olacak

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, bu yıl yağışların beklentilerinin üzerinde seyrettiğini ve yağışların ayçiçe

Çerkezköy 13.08.2018 20:42:00 0
Ünal: Bu yıl ayçiçeği üreticisinin yılı olacak

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal,  son yağışların ekili ayçiçeği tarlalarına önceki yıllardan çok daha iyi geldiğini belirterek, “Bölgemizde yoğun yağışlar, beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Bu yağışlar özellikle ayçiçeğine çok iyi geldi. Yağmurlardan sonra ayçiçeği daha da boy attığı gibi kafalarda tane ile doldu. Bu yıl hava koşullarının beklentilerimizin çok üzerinde seyretmesi bizleri çok memnun etti. Hasatta da beklentilerimiz doğrultusunda ürün elde edeceğiz diye düşünüyorum. Bu yıl bölgemizde dekar başına ortalama rekolte beklentimiz 350-400 kilogram olacağını tahmin ediyoruz. İnşallah tahminlerimizde doğru çıkar ve bu yıl gerçekten ayçiçeğinde son yılların en bereketli yılını yaşarız.  Bu yıl ayçiçeği üreticisinin yılı olacak” dedi.


 

 SON YILLARIN REKORUNU BEKLİYORUZ

 

 

 Bu yıl ayçiçeği üreticilerin gerçek yılı olacağı ve çiftçinin önceki yıllara gere çok daha bol ürün elde ederek yüzünün güleceği bir yıl olacağını da belirten Başkan Nafis Ünal, “Ayçiçeği üreticimiz, çalışmalarının karşılığını aldığında mutlu oluyor. Çünkü her çiftçi bir yıllık emek ve alın terinin karşılığını hasat sonu almak istiyor. Fiyatta konusunda da çiftçimiz günün koşullarına göre uygun fiyat bekliyor. Eğer bu yıl tahminlerimiz tutarsa ayçiçeği üreticilerimiz  alın terinin karşılığını almış olacak.  İnşallah ayçiçeği ürün rekoltemiz  beklentilerimiz gibi olur diye tahmin ediyoruz. Geçen yıl  kooperatif olarak son yıllarda kırdığımız kendi  rekorumuz olan 7 bin 200 ton rekoltesini bu yıl  rekoltemizin bu rakamın iki katına çıkacağını tahmin ediyoruz.” diye konuştu. 

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10