Kurban pazarında bayram hareketliliği

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarca yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında hareketlilik iyiden iyiye arttı.

Çerkezköy 14.08.2018 15:39:00 0
Kurban pazarında bayram hareketliliği

 

 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarca yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında hareketlilik iyiden iyiye arttı. Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlar ile kurbanlık satıcıları arasında kıyasıya kurbanlık pazarlıkları yaşanırken, satışların iyi olduğunu belirten esnaf neredeyse kurbanlıkların bitmek üzere olduğunu belirttiler. Her çadırda 3-5 kurbanlık kaldığını belirten esnaflarBu yıl ilgi oldukça yoğundu. Emeklerimizin karşılığını almış olmaktan hayli mutluyuz. Kurbanlık almaya fırsat bulamayan vatandaşların elini çabuk tutması lazım, şuan her çadırda 3-5 kurbanlık hayvan kaldı” dediler. Kurban bayramı dolayısıyla Pınarça yolu üzerinde kurulan kurban pazarında kurbanlık satışlarının yoğun olması besicileri mutlu etti.

YOĞUNLUK ARTIYOR

Çerkezköy’de yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber canlı hayvan pazarında hareketlilik sürüyor. Kurbanlık alan vatandaşlar ile besiciler arasında sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarda her geçen gün yoğunluk artıyor. Kurban Pazarı'nda yer alan besiciler, fiyatların geçen yıl ile aynı seyrettiğini belirterek, vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade ediyor. Küçükbaş hayvanların fiyatları bin ile bin 800 lira arasında değişirken, büyükbaşlar 10 bin ile 17 bin lira aralığında satılıyor.

YÜZDE 85’İ SATILDI

Büyükbaş hayvanlar 10 ile 17 bin lira arasında, küçükbaş hayvanlar ise bin ile  bin 800 lira arasında satılıyor. Bu yıl bereketli bir dönem geçirdiklerini kaydeden İdris Aydın “ Allah'a şükürler olsun satışlar iyi. Durumdan çok memnunum. İnşallah daha da iyi olmasını bekliyoruz. Geçen yılla bu yıl baskül fiyatları aynı. Pazarda bulunan 300 büyükbaş hayvanın 250’i satılmıştır. Kısacası büyükbaş hayvanların yüzde 85’e yakını satıldı. Bu gidişle arefe gününe kadar kurbanlık kalmayacak” diye konuştu.

“SON GÜNE BIRAKMAYIN”

Bu yıl sattıkları malın yerine gelecek yıl aynı malı koyamayacaklarını kaydeden Aydın “ Kurban pazarında canlı kilosu 380 olan büyükbaş hayvanı 8 bin TL’ye veren var. Şu günlerde küçükbaş hayvanlar büyükbaş hayvanlara nazaran nadir satılıyor. Küçükbaş hayvanların satışları son günlerde daha fazla artıyor. Küçükbaş hayvanlar bin ile bin 800 arasında değişen fiyatlarda satılıyor. Son iki gün kala küçükbaş hayvanların fiyatlarında düşme olabilir” dedi.

YEM FİYATLARI ARTTI

“Son güne kalan kurbanlık bulamaz” diyen Varol Dalgıç “ bir hafta önce 20’ye yakın kurbanlık getirdim ve 15’e yakınını sattım. Bu yıl satışlar geçen yılla aynı. Satışlar iyi gidiyor ama gelecek yıl aynı fiyatlara yem alamayacağız. Çünkü bir çuval yem 75 TL, balya 20 TL, Saman ise 15 TL oldu. Bu yılı kurtardık ve gelecek yılı şimdiden düşünmeye başladık. Şu anda bir çoğumuzun elinde satacak hayvan kalmadı. Kalanların ellerindekilerde arife günü biter” dedi.

 “BEREKETLİ DÖNEM GEÇİRİYORUZ”

Bu yıl bereketli bir dönem geçirdiklerini aktaran Abdullah Karasakal “Allah'a şükürler olsun satışlar iyi. Durumdan çok memnunum. İnşallah daha da iyi olmasını bekliyoruz. Şu anda 10 civarında büyükbaş kurbanlık sattım. Elimde satacağım kurbanlıklarım da bulunuyor." ifadesini kullandı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10