Sesleri de sürüşleri de tehlike saçıyor

Yaz aylarının vazgeçilmezi motosikletler, hem ulaşımda kolaylık hem de ekonomik olduğu için ilçe merkezinde kısa mesafelerde tercih edilirken, motosikletlerin karıştığı kazaların sayısı ve çevreye v

Çerkezköy 14.08.2018 17:24:00 0
Sesleri de sürüşleri de tehlike saçıyor

 

Yaz aylarının vazgeçilmezi motosikletler, hem ulaşımda kolaylık hem de ekonomik olduğu için ilçe merkezinde kısa mesafelerde tercih edilirken, motosikletlerin karıştığı kazaların sayısı ve çevreye verdikleri rahatsızlıklar da eş değer olarak artıyor. Çerkezköy’de de trafiğin yoğun olduğu Atatürk Caddesi başta olmak üzere Öztrak, Güveniş ve Barbaros caddelerinde özellikle yaşları 17 ila 20 olan gençlerin kasksız olarak kullanması ve trafik kurallarına uymaması olası kazaya davetiye çıkarıyor.

 

Çerkezköy’de trafiğin yoğun olduğu Atatürk Caddesi başta olmak üzere Öztrak, Güveniş ve Barbaros caddelerinde özellikle yaşları 17 ila 20 olan gençlerin kasksız olarak kullanması ve trafik kurallarına uymaması olası kazaya davetiye çıkarıyor. Özellikle de trafiğe kapalı olan sokaklarda da motosiklet kullanan sürücüler şikayetlere neden oluyor.

CADDELERDE TEHLİKE SAÇIYORLAR

Özellikle kentin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde sıklıkla cadde de hızla ilerleyen sayıları da devamlı artan motosiklet sürücüleri ile bisiklet kullanıcıları hem kendilerini hem de trafiği tehlikeye atmaya devam ediyor. Motosiklet sürücülerinin kurallara uymamaları nedeniyle meydana gelen kazaların yanı sıra trafiği tehlikeye düşüren sürücülerinin büyük çoğunluğu zorunlu olmasına rağmen kask takmıyor. Kask takanların da arkasına aldığı kişinin kask takmamış olması nedeniyle olası kazalarda yaralanma riskleri de çoğalıyor. Motosiklet sürücülerinin çoğu zaman da trafiğe kapalı yollarda da kurallara uymadan hareket etmeleri yayaların da hayatını hiçe saymaları vatandaşların şikayetlerine yol açıyor.

MOTOSİKLET KAZALARI YAŞANMASIN

Çerkezköy’de gün geçtikçe artan motosiklet sürücü sayısı ile motor kazaların da da artış yaşandığını belirten vatandaşlar motosiklet sürücülerinin trafik kurallarına uymalarını, özellikle kask kullanmaları gerektiğini, motosiklet kullanıcılarının ehliyetli olmaları, motosikletlerde plaka bulunmasının da gerekli olduğunu belirttiler. Vatandaşlar motosiklet kazalarının çoğunun ehliyetsiz, aşırı sürat ve trafik kurallarına uymayan sürücülerin yaptığını ve son günlerde yaşanan motosiklet kazalarından da ders alınmadığına dikkat çektiler. Vatandaşlar motosiklet sürücülerinin bazılarının caddelerde  hem aşırı hızın yanı sıra akrobosi hareketleri  ile araçların aralarından geçtiklerini ve trafiği tehlikeye düşürdüklerini  gözlemlediklerini belirtti.   

Haber/Seyit SÜREN

  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10