Çevreye duyarlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz

TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından periyodik olarak deniz ve göletlerde denetim yapılmaya devam ediliyor.

Tekirdağ 16.08.2018 17:38:00 0
Çevreye duyarlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz

 

TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından periyodik olarak deniz ve göletlerde denetim yapılmaya devam ediliyor.

Süleymanpaşa Barbaros ve Altınova arasında kalan kıyı şeridi boyunca yapılan denetime TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt katıldı.

YAZ AYLARINDA DENETİMLERİMİZİ SIKLAŞTIRIYORUZ

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt yapılan denetimler sırasında yaptığı bilgilendirmede“İçme suyu havzalarımızdaki su kaynaklarımızı etkileyecek kaçak deşarj olup olmadığını kontrol ediyoruz. Denizlerimizin kirlenmesine sebep olacak kaçak deşarjların da kontrollerini yapmaktayız. İlgili kurumlarla koordine halindeyiz. Özellikle yaz aylarında denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Karşılaşılan olumsuz durumlarda ilgili kurumlar bilgilendirilerek gerekli işlemler yapılmaktadır. Tekirdağ bir sahil kenti ve Tekirdağ’ın tüm sahil şeridinde kıyı denetimleri yapıyoruz.”dedi.

TESKİ’NİN BİR SORUMLULUĞU BULUNMAMAKTADIR

TESKİ olarak denize doğrudan arıtılmamış atık su deşarj etmediklerini kaydeden TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ‘’Atıksu arıtma tesislerimizde arıtma işlemi yaptıktan sonra deşarj ediyoruz. Bu sebepten dolayı Tekirdağ kıyılarında deniz suyu kalitesinde dönemsel olarak yaşanan kötüleşmelerde TESKİ’nin bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Fakat bazen denize yakın ev ve sitelerden denize kaçak deşarj yapılabiliyor. Ayrıca denizlerde faaliyet gösteren limanlar ve deniz taşıtları da bu konuda etkin rol oynuyor’’ dedi.

DENETİM YAPACAĞIZ

TESKİ olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını da dile getiren Başa; ‘’Atıksu kaynaklı kaçak deşarjların önüne geçmek amacıyla denetim teknemizle kontrollerimizi sağlıyoruz. Önceden böyle bir imkânımız yoktu.  Kıyı ve gölet denetimlerinin çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Denetimlerimiz periyodik olarak devam edecektir. Kısa bir süre sonra Marmaraereğlisi Türkmenli Göleti’nde de denetim yapacağız. Denizlerimizin kirlenmemesi için diğer tüm kurumlar ve vatandaşlarımız çok duyarlı olmalı. TESKİ olarak sağlam altyapı sağlam gelecek ilkesiyle çalışarak, çevreye duyarlı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.”dedi.

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10