Kapanların sesi mahalleliyi çıldırttı

Tek yön uygulaması kapsamında İnan Sokağa konulan yeni kapanlar her geçişte çıkardığı sesle mahalledeki vatandaşları ayağa kaldırdı. Mahalleli çok ses çıkartan kapanları plastik dubalarla kapa

Çerkezköy 16.08.2018 19:19:00 0
Kapanların sesi mahalleliyi çıldırttı

Tek yön uygulaması olan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak’ta 15 gün önce yenilenen kapanların fazla ses çıkarmasından rahatsızlık duyduklarını belirten mahalle sakinleri dün çoluk çocuk sokağı trafiğe kapattı.

 

 

GECE UYUYAMAZ HALE GELDİK

 

 

İnan Sokak Sakinleri yek yön uygulaması ile sokağın Öztrak caddesi girişi yönüne yakın yere ve Atatürk Caddesi çıkışına konulan bombeli kapanların demirlerinin sert oluşu ile kısa sürede kırılmasının ardından yerine konulan yere paralel ve esnek demirli kapanların önceki kapanlardan çok daha fazla ses çıkarması mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mahalleli ise dün İnan Sokak üzerinde toplanarak sokağa bir süreliğine trafiğe kapattı. Öztrak caddesinde uzun kuyrukların oluşmasının ardından olay yerine gelen polis ekipleri mahalleliyi sakinleştirerek yolu trafiğe tekrar açtı. Son günlerde kapanların çıkardığı seslerden çok rahatsız olduklarını kaydeden İnan sokak sakinleri “ Geceleri kapan sesinden uyuyamaz olduk. Bir çoğumuz gece işten geliyoruz, bazılarımızın çocukları ve hastaları var. Gece sessizliğinde ise bu kapan sesleri çok daha fazla oluyor ve inanılmaz rahatsız oluyoruz”diyerek duruma tepki gösterdiler.

 

 

MAHALLELİYİ İKNA ETTİ

 

 

İnan Sokağa gelen Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Yüksel Sevil sokak sakinlerinin talep ve isteklerini dinledi. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerine “ Bu akşam trafik yoğunluğu sona erdiğinde kapanların sesinin giderilmesi için gerekirse sabaha kadar çalışılsın” talimatını verdi. Sevil’in ‘ Bu sorunu sabaha kadar halledeceğiz ve sabah da hepinizi belediyeye çay içmeye davet ediyorum” sözleri mahalle sakinlerini rahatlattı.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10