İç kontrol kavramı anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi çalışmalarını daha etkin sürdürmesi amacıyla "iç kontrol kavramı ve öneminin ne olduğu ve iç kontrolün mali yönetim sistemi içinde uygulanması" konularınÄ?

Tekirdağ 17.08.2018 16:17:00 0
İç kontrol kavramı anlatıldı

 

Namık Kemal Üniversitesi çalışmalarını daha etkin sürdürmesi amacıyla “iç kontrol kavramı ve öneminin ne olduğu ve iç kontrolün mali yönetim sistemi içinde uygulanması” konularını içeren program düzenledi.  Rektörlük 11. Kat Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa tüm birimler katıldı.

PROGRAMIN HERKESE KATKI SAĞLAYACAĞI İNANCINDAYIM

Açılış konuşmasını Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal; “Üniversitemizde iç kontrol sisteminin etkin bir şekilde kurulması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla bir takım çalışmalar yaparak iç kontrol uyum planını hazırlamış bulunuyoruz. Gerçekleşecek olan programda İç kontrolü nasıl uygulamamız gerektiği ile ilgili siz değerli çalışma arkadaşlarımıza bilgiler verilecektir. Programın herkese katkı sağlayacağı inancındayım” dedi.

ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİLER VERİLDİ

Eğitim programına konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz, iç kontrol sisteminin genel esasları, iç kontrol standartlarına yönelik üniversitemizin mevcut yapısı ve değerlendirmesi, stratejik plan, program ve operasyonel riskler ve yönetim ile ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz, Strateji ve Performans Riskleri konusuna da değinerek Risk Yönetiminde Kritik Başarı Faktörleri ile Risklerin Değerlendirilmesi konularını katılımcılara aktardı.

GÖRÜŞALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Sunumun ardından katılımcılar “Risk Strateji Matrisi” çalışmasını gerçekleştirdi. Sorumlu oldukları birim ile ilgili stratejik amacı belirleyen her bir katılımcı stratejik hedefin ne olduğunu, mevcut olan riski saptayarak bu riskin kaynağını ve gerçekleşme olasılığını diğer katılımcılar ile paylaştı.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10