Çerkezköy'de Ayçiçeği alımları başladı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin 2018 yılı Ayçiçeği alımlarına Çerkezköy'de dün başlanırken, ilk ürünü teslim eden Mehmet Berberâ

Çerkezköy 17.08.2018 16:29:00 0
Çerkezköy

 

 

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 2018 yılı Ayçiçeği alımlarına Çerkezköy’de dün başlanırken, ilk ürünü teslim eden Mehmet Berber’e 18 kilogramlık ayçiçek yağı hediye edildi. Bu yıl daha fazla rekolte beklediklerini ifade eden S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal “Bu yıl hava koşullarının beklentilerimizden daha iyi olması ve yağışların bol olması biz çiftçileri sevindirdi. Bu yıl önceki geçen yılın da rekorunu kırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 2018 yılı Ayçiçeği alımlarına Çerkezköy’de dün başlandı. Ayçiçeği alımlarının Kurban Bayramı sonrasında hızıyla devam edeceğini belirten S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal; “Alımlar tarlada ürün kalmayıncaya kadar alım kampanyası süresince devam edecek. İlk gün alımlarımız 5 ton 500 kilo olarak gerçekleşti. Alımları duyan üreticilerimiz alım merkezimiz Yanıkağıl’a gelmeye başladı. Bayram sonrasında alımlar hızla devam edecek” dedi. İlk ürün alımında Başkan Nafis Ünal’ın yanı sıra Kooperatif Müdürü Turgay Çolak, kooperatif personeli ve bazı kooperatif ortakları da hazır bulundu.

 

 İLK ÜRÜN GETİREN MEHMET BERBER’E 18 LİTRELİK YAĞ ÖDÜL OLARAK VERİLDİ

 

 

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, 2018 yılı Ayçiçeği ürün alımlarına 17 Ağustos Cuma günü başlanıldığını belirterek, “Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi olarak 2018 hasat yılı ayçiçeği ürünü alımlarına, kooperatifimizin alım merkezi ve aynı zamanda Kapalı silolarımızın bulunduğu Kapaklı ilçesi Yanıkağıl Mahallesi’ndeki alım merkezinde başladık. Bu yılın ilk ürününü Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi’nden Mehmet berber toplam 2 ton 587 kilo olarak teslim etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk ürünü teslim eden üreticimize kooperatif olarak ödüllendirdik. Kooperatifimizin ortağı olan ve ilk ürünü teslim eden Mehmet Berber’i 18 kilogramlık ayçiçeği yağı ile ödüllendirdik” dedi. Ünal, alımların tarlada ayçiçeği ürünü kalmayana kadar devam edeceğini de belirtti.

 

BU YIL GEÇEN YILDAN DAHA FAZLA REKOLTE BEKLİYORUZ

 

Geçen yıl son yılların en büyük rekorunu kırdıklarını ifade eden Başkan Nafis Ünal, bu yıl da geçen yılın rekorunu kıracaklarını ve bu yıl daha fazla rekolte elde edeceklerine inandıklarını da belirterek, “ Bu yıl hava koşullarının beklentilerimizden daha iyi gitmesi ve yağışlarında bol olması biz çiftçileri, oldukça sevindirdi. Dolayısıyla bu yıl rekoltemizin de beklentilerimizin geçen yılın üstünde olacağının bir göstergesi oldu. Bu nedenle ilk hasada baktığımızda dekara 155-200 kilogram bir ürün elde edilmiş olduğunu görmüş olsak da genel de ortalama 300-350  kilogram olacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl geçen yıla göre yağışların çok iyi olması nedeniyle çok daha fazla rekolte beklentimiz var. Bu yıl önceki geçen yılında rekorunu kırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10