Aktarlardan kadınlara özel tavsiyeler

Özellikle kadınların kullandığı zayıflama çayları ve detoks suları en çok tercih edilen bitkisel çözümler arasında yer alırken Çerkezköy'de bulunan aktarlar da sağlıklı kilo verme ve

Çerkezköy 26.08.2018 15:19:00 0
Aktarlardan kadınlara özel tavsiyeler

 

 

Özellikle kadınların kullandığı zayıflama çayları ve detoks suları en çok tercih edilen bitkisel çözümler arasında yer alırken Çerkezköy’de bulunan aktarlar da sağlıklı kilo verme ve bitkisel ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketme konusunda bilgilendirerek kilo vermek isteyen insanların öncelikle bol su tüketmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

 

Günümüzde insanların zayıflamak için kullandığı pek çok seçenek mevcut. Özellikle de kadınların kullandığı zayıflama çayları ve detoks suları en çok tercih edilen bitkisel çözümler arasında. Bitkisel ürünlerle ilgili kadınların çok fazla talep gösterdiğini ifade eden Çerkezköy’de yer alan aktarlar bitkisel ürünlerin faydaları konusunda bilgilendirmede bulundu. 

 

BİTKİ ÇAYLARININ TERCİH EDİLMESİNİN BİRÇOK NEDENİ VAR

Bitki çaylarının kadınlar tarafından tercih edilmesinin nedenleri arasında doğal olması, besin olarak tüketilmesi, yan etkileri ve zararlarının daha düşük olması yer alıyor. Zayıflama çayı ve detoks suyu olarak kullanılan o kadar çok bitki türü var ki kadınlar tadını bilmedikleri bitkileri bile deneyerek istedikleri kiloya ulaşabilirler. Bitki çaylarının metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakıcı özelliklerinden faydalanmak isteyen kadınlar, kitlesel kilolarından kurtulmak için de bitki çaylarını kullanıyor. 

Bütçe açısından da uygun olan bu tür yöntemleri kullanmak isteyen kadınlar soluğu aktarda alıyor.

 

HASTALAR DİKKAT ETMELİ!

Sarf edilen efordan fazla alınan kaloriler vücutta yağ olarak depolandığı için kadınların günlük alınan kaloriye dikkat etmeleri gerekir. Bunun yanında hamileler, tansiyon, kalp hastaları,ve ciddi sağlık sorunları zayıflama çayları ve detoks sularından kaçınmalı veya bu tür ürünleri kullanırken doktora başvurmalı.

 

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI BİRÇOK ÜRÜN VAR

Zayıflamaya yardımcı ve detoks suyu olarak kullanılan bitkilerin başında tarçın gelirken bunu sırasıyla biberiye, limon, maydanoz, sinemaki, yeşçilçay, mate, funda, kiraz sapı, mısır püskülü gibi bitkiler izliyor.

 

TARÇININ YAĞ YAKIMI ÖZELLİĞİ VAR

Detoks suyu olarak tercih edilen 2 tane çubuk tarçının 1 litre suyun içine atılması ve buna limon ile  maydanoz eklenmesi yağ yakımı açısında mucizevi bir etki yaratıyor. Tarçının yağ yakımı özelliğinin yanı sıra vücuttaki yağları yakmakla birlikte düzenli tüketildiği takdirde yağ toplanmasını ve bu yağlar kiloya dönüşmesini engelleme özelliği de bulunuyor. İştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutma özelliğine sahip olan tarçın, tatlı krizlerinin önüne geçmede oldukça etkili olduğu biliniyor. Metabolizmayı hızlandırma etkisine de sahip olan tarçın vücuttaki insülin direncini artırır.

 

LİMON C VİTAMİNİ DEPOSU OLARAK BİLİNİYOR

Kış aylarında gribal enfeksiyonlarda sıklıkla kullanılan bir ürün olan limon yaz aylarında ise zayıflama kürlerinde özellikle kadınlar tarafından talep ediliyor. C vitamini deposu olarak bilinen limon açlık hissinin azaltmasının yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye de sahip. Limon ayrıca sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki ödemi atıyor.  

 

MAYDANOZ, HAZIMSIZLIK GİBİ SORUNLARDA ETKİLİ OLUYOR

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan, özellikle de kış aylarında grip, nezle gibi kış hastalıklarından koruma özelliğine sahip olan maydanoz suyu, yağma yakma özelliğinin yanı sıra kilo vermeye yardımcı oluyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olan maydanoz, sindirim sistemini destekleyerek hazımsızlık gibi sorunlarda da

etkili oluyor.

 

BİBERİYE İNCELMEYİ  BÜYÜK ORANDA HIZLANDIRIYOR

İnsan sağlığına inanılmaz derecede iyi gelen bir ürün olan biberiye çay olarak içildiğinde iştahı keserek kolayca kilo verilmesinde büyük etki sağlıyor. Aynı zamanda biberiye bitkisinden elde edilen yağın bel ve basen bölgesine uygulanması incelmeyi de büyük oranda hızlandırıyor. İncelmeyi hızlandırmasının yanı sıra da selülitlerden kurtulmayı yardımcı olarak cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar.

 

SİNEMAKİ ÇOK FAZLA SATILAN ÜRÜNLER ARASINDA

Aktarlar tarafından çok fazla satıldığı bilinen sinameki, özellikle bağırsak ve sindirim sisteminde kullanılıyor.  Sinameki bitkisine benzerliğiyle dikkat çeken açlık otu, zayıflama konusunda önemli etkiler yaratıyor.

 

YULAF MUCİZEVİ BİR ETKİ YARATIYOR

Yağ yakıcı bitkisel ürünlerden biri olan mate bitkisi vücuttan su atılmasını kolaylaştırırken metabolizması yavaş insanlar için son derece sağlıklı ürünler arasında aktar raflarında yer alıyor. Protein olarak çok iyi bir ürün olduğu belirtilen yulaf sindirim sistemine iyileştirirken kilo kaybına da yardımcı oluyor. En iyi enerji kaynaklarından biri olan yulaf aç karnına yağsız yoğurt ile süt ile tüketildiğinde mucizevi bir etki yaratıyor. Vücut ihtiyaç duyduğu proteini alırken kalorisi enerjisiz kalmıyor. Tokluk hissi yaratan yulaf aç kalmaya dayanamayanlar için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

 

BOL BOL SU TÜKETİLMELİ

Diyetisyenler tarafından da tavsiye edilen mısır püskülü ve kiraz sapı vücutta biriken ödemi atarken aynı zamanda vücudun su toplamasını engelliyor. Çerkezköy’de bulunan aktarlar sağlıklı kilo verme ve bitkisel ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketme konusunda bilgilendirerek kilo vermek isteyen insanların öncelikle bol su tüketmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10