Afgan cinayetinde sır perdesi çözüldü

Cumartesi akşam saatlerinde Ambardere'de meydana gelen ve Çerkezköy'ü sarsan cinayet, Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı'nın ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışmas?

Çerkezköy 26.08.2018 21:01:00 0
Afgan cinayetinde sır perdesi çözüldü

Ambardere'de bir palet atölyesinde çalışan Afgan uyruklu iki gençten biri olan Zebihullah Sacir(18) cumartesi akşam saatlerinde kendi gibi Afgan mülteci olan Berekatullah Nazari(22) tarafından 18 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet sonrası sinsi plan yaparak cinayeti marangozhanede çalışan Barış K'nın üzerine yıkmaya çalışan Berekatullah Nazari üstünü değiştirerek Ambardere Mevkii’nden firar etmek için Çerkezköy'e geldi. Burada fikrini değiştiren Berekatullah Nazari tekrar ticari bir taksi ile cinayet mahalline gidip 'arkadaşım öldü' diyerek çığlık atıp çevresinden yardım istedi. Bu esnada bölgede bulunan çobanların olay yerine koşmasıyla birlikte olay yerine 112 ekipleri ve emniyet güçleri çağrıldı. 112 ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen 18 yaşındaki Zebihullah Sacir hayatını kaybetti.

 

İDAM KORKUSUNDAN DOLAYI SUÇU BAŞKASINA YIKMAK İSTEDİ

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Murat Çaylan'ın yürüttüğü soruşturmada, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu'nun kurduğu özel ekip sır cinayeti 4 saatte aydınlattı. Polislerin sabaha kadar süren çapraz sorgusunda Türkiye'deki idam korkusu ile cinayeti itiraf etmek yerine cinayeti daha önce aynı iş yerinde çalıştığı ustabaşının Nusret Ç.'nin oğlu Barış Ç'ye yıkmaya çalışan Berekatullah Nazari emniyete çağrılan tercümanın 'Türkiye'de idam olmadığını' söylemesinin ardından olayı tüm ayrıntılarıyla itiraf etti.

TUTUKLANARAK MURATLI CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİ

İddiaya göre aralarında biseksüel ilişki yüzünden çıkan tartışma sonrası Berekatullah Nazari eline bıçakla 18 yaşındaki Zebihullah Sacir'i 18 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturma sonrası düğümü çözülen cinayet Çerkezköy polisinin titiz çalışmasıyla ilmek ilmek çözüldü. Cinayeti cinsel ilişki yüzünden işlediğini itiraf eden Berekatullah Nazari cinayet sonrası kaçış planını ve cinayet aletini attığı dereyi tercüman eşliğinde itiraf etti. Nazari çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklanmak istemiyle mahkemeye sevk edilirken, diğer şüpheliler savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Savcılıkta sorgusunu mahkemede de tekrarlayan Nazari tutuklanarak Muratlı Cezaevi’ne gönderildi.

 

Haber: Şaban KARDEŞ- Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10